Въпреки забраната да провеждат протести след пожара на катедралата Нотр

...
Въпреки забраната да провеждат протести след пожара на катедралата Нотр
Коментари Харесай

Сблъсъци и арести в Париж при нова демонстрация на жълтите жилетки

Въпреки възбраната да организират митинги след пожара на катедралата " Нотр Дам ", жълтите жилетки още веднъж излязоха на улицата във френската столица през днешния ден, създавайки безпорядък и демонстрации, при които бяха подпалени огньове, а полицията доближи до конфликти и арести.

Задържани са 126 " жълти жилетки ". Полицията в Париж е извършила 11 000 инспекции на стачкуващи, поискали да се включат в днешните 23-ти по ред митинги, оповестява Агенция Франс Прес, базирайки се на данни на полицията.

В ранния следобяд на някои места в града са избухнали конфликти сред полицията и протестиращи след релативно спокойното начало на маршовете, съобщи Българска национална телевизия. Силите за битка с безредиците са употребявали зашеметяващи гранати и сълзотворен газ, с цел да разпилян тълпата в центъра на френската столица.

На плакати на стачкуващите е пишело " Ние всички сме катедрали ". Някои от хората са изразили " омерзение "  от обстоятелството, че близо 5-месечните им митинги не са провокирали вълна от състрадание сред френския хайлайф, дарил милиони евро за възобновяване на опожарената катедрала " Нотр Дам ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР