Въпреки забрана, въведена преди 15 години, ТИР-ове преминават през мост,

...
Въпреки забрана, въведена преди 15 години, ТИР-ове преминават през мост,
Коментари Харесай

ТИР-ове преминават по опасен мост, който свързва Симитли с Е-79

Въпреки възбрана, въведена преди 15 години, ТИР-ове минават през мост, който свързва Симитли с основен път Е-79. Той е издигнат по време на Втората международна война и към този момент е евентуално рисков. Мостът ще бъде отстранен и на негово място ще бъде издигнат нов.

Симитли

Заради водите на река Струма, основите на моста са подкопани, има напукани и счупени детайли по структурата, а по пешеходните пътеки се виждат големи дупки и изкъртени ламарини.

Заключението на експертната комисия, която последна е обследва оборудването гласи, че по него могат да се движат единствено леки коли и пешеходци, само че не и тежкотоварни коли.
Апостол Апостолов - кмет на община Симитли: Обяснено е на всички, че има заплаха и надали не всеки миг може да се случи, в случай че щете и най-лошото. Разбирам, че някои хора, все пак си разрешават да минават през моста и изобщо не се тормозят.
След започването на строителството на Автомагистрала " Струма ", страната е поела ангажимент мостът да бъде включен в капиталовия проект за автомагистралата.

Изграждането на новото оборудване би трябвало да стартира до месец. А новият мост би трябвало да бъде приключен до края на тази година.
Апостол Апостолов - кмет на община Симитли: Ще бъде построен един прекрасен, двупосочен мост със съответните пасарелки, тротоари, улично осветяване и всичко останало, което се допуска на едно модерно строителство.
По време на строителните действия, пътуващите ще могат да употребяват мостовете при селата Черниче и Железница, като обходният маршрут усилва пътя с едвам няколко километра.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР