Въпреки забавянето на растежа на смартфон пазара заради насищането на

...
Въпреки забавянето на растежа на смартфон пазара заради насищането на
Коментари Харесай

5G е „сребърният куршум за смартфоните




Въпреки забавянето на растежа на смарт телефон пазара поради насищането на платежоспособните пазари, възходящите междинни продажни цени (ASP) на устройствата и преобладаващата „ ценова отмалялост “ на потребителите, водеща до продължен цикъл на подмяна, не всичко е изгубено. Според ABI Research пазарът още веднъж ще се върне към нарастване на доставките с 4,1% през 2019 година, достигайки съвсем 1,6 милиарда броя за цялата годината. Очаква се, че потреблението на 5G и на гъвкави екрани ще бъде катализатор за промишлеността, създавайки усъвършенствано потребителско прекарване, като в същото време подтикват по-бързата подмяна на смарт телефоните.

„ Твърде дълго време огромните производители продаваха устройства, които изглеждаха прекомерно сходни с техните прародители, като итерацията се трансформира в норма, а не нововъведенията, споделя Дейвид Маккуин, шеф изследвания в ABI Research. - Честно казано, за доставчиците става все по-трудно да се отличат от останалите, като цената е един от дребното конкурентни фактори, само че новите софтуерни нововъведения и функционалности са тук, незабавно зад ъгъла, тъй че преустановят спада. “

Очаква се, че 5G ще се употребява в началото като точка за диференциране, само че в действителност може да бъде така наречен „ сребърен патрон “, на който се надяват доставчиците на смарт телефони. Чрез стартирането на 5G с усъвършенствани мобилни широколентови скорости, както и с включването на гъвкави екрани, потребителите ще получат достъп до новаторски способи за взаимоотношение със своите устройства. Като се възползват изцяло от тези нови функционалности, потребителите ще видят усъвършенствания на потребителския интерфейс (UX), в това число надграждане за гласови помошници, AI и интелигентни биометрични данни. Тъй като 5G работи като опорна точка, пазарът ще бъде очевидец на въвеждането на нови факторни форми на устройства, които употребяват голям брой нови и усъвършенствани технологии, задействани от основни фактори, взети от околната среда, приложенията или събитията. Въпреки това производителите би трябвало да подсигуряват, че тези най-нови нововъведения дават ясна цел на потребителите, като оферират съществени аргументи за покупка. В противоположен случай тези артикули рискуват да станат нишови артикули с дребни продажби.

Очакванията са, че 5G смарт телефоните ще стартират да се оферират през първата половина на 2019 година и до края на 2020 година всички съществени производители ще имат най-малко един модел от висок клас, който да е подготвен за 5G. ABI Research предвижда, че продажбите на 5G смарт телефони ще доближат 49 милиона през 2019 година (около 3% от международните доставки на смартфони) и ще нарастват непрекъснато, тъй че през 2023 година те ще съставляват 43% от общия брой продадени смарт телефони.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР