Въпреки всичките проблеми от началото на сезона, Реал Мадрид отново

...
Въпреки всичките проблеми от началото на сезона, Реал Мадрид отново
Коментари Харесай

"Реал" Мадрид показа характер и направи знаменит обрат срещу ПСЖ на "Бернабеу"

Въпреки всичките проблеми от началото на сезона, " Реал " Мадрид още веднъж сподели същинското си лице в съдбоносен мач от Шампионската лига. " Белите " победиха " Пари Сен Жермен " с 3:1 в първата осминафинална среща сред двата тима на " Сантяго Бернабеу ". Тимът на Зинедин Зидан не игра ослепително, само че с неотстъпчивост и битка до последната минута, както и с отлични смени в края, реализира извънредно скъп триумф. Той е трети за " лос меренгес " в общо седем дуела против френския гранд.

" Белите " трябваше да вършат цялостен поврат пред своите почитатели. Въпреки че те започнаха с повече експанзия и динамичност, създавайки проблеми на съперниковата отбрана, първият гол падна във вратата на Кейлор Навас. Точен бе Адриен Рабио в 33-ата минута, откакто Килиян Мбапе проби по дясното крило и центрира рисково в наказателното поле, където топката попадна идеално на пътя на 22-годишния халф.

Още преди почивката обаче домакините съумяха да изравнят. В 45-ата минута прецизен бе Кристиано Роналдо, който се разписа от дузпа, отсъдена за нарушаване на Джовани Ло Селсо против Тони Кроос. Това бе гол №100 на португалеца в Шампионската лига с екипа на " кралския клуб ".

Веднага след почивката гостите имаха отличен късмет още веднъж да вземат преднина, само че изстрел на Мбапе бе избавен от Навас. В 73-ата минута Кимпембе, който изненадващо попадна в титулярния състав за сметка на капитана Тиаго Силва, стреля отблизо разстояние, само че Серхио Рамос протегна десния си крайник и блокира топката.

В 79-ата минута Зинедин Зидан направи две основни смени, пускайки в игра Марко Асенсио и Лукас Васкес на мястото на Каземиро и Иско. " Реал " стартира да играе в скица 4-4-2, а наличието на Асенсио на левия фланг се оказа решаващо. 4 минути по-късно Асенсио центрира рисково по тревата, Алфонс Ареола се намеси, само че избивайки топката я прати в Кристиано, който с коляно я насочи във вратата за 2:1.

В играта на домакините имаше забележим подтик и след още три минути те нанесоха нов удар на съперника си. Асенсио, Кроос и Марсело разиграха превъзходно още веднъж по лявото крило, а последният засече центриране на първия и обезпечи добър задатък преди реванша.

ПСЖ загуби пето пордно посещение на испански тим, а сгромолясването в последните минути подсети на неуспеха в реванша от 1/8-финалите против " Барселона " преди година. Сериозни въпросителни се образуваха и към измененията, които извърши Емери по време на срещата. Той избра да извади Единсон Кавани в 65-ата минута, само че не пусна Анхел Ди Мария, а избра десния бранител Тома Мюние, до момента в който Дани Алвес от бек се трансформира в крило. А с изключение на решението Тиаго Силва да остане на пейката, на терена като титуляри в мач от Шампионската лига за първи път в своите кариери бяха Джовани Ло Селсо и Юри Берчиче.

Реваншът на " Парк де Пренс " е на 6 март.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР