Въпреки всички проблеми и предизвикателства на днешния ден Сухопътни войски

...
Въпреки всички проблеми и предизвикателства на днешния ден Сухопътни войски
Коментари Харесай

Държавният глава: България има нужда от модерна и боеспособна армия, съвместима със своите съюзници

Въпреки всички проблеми и провокации на днешния ден Сухопътни войски не престават да коват нови качества и съгласуемост с нашите съдружници, колкото и мъчно да е това. Светът е динамичен и спорен и България има потребност от съвременна и боеспособна войска, съвместима със своите съдружници. Този приоритет би трябвало да стои на вниманието на държавното и висшето военно управление. Това съобщи президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев при откриването на тържественото заседание във Военна академия „ Георги Стойков Раковски “ във връзка празникa на Сухопътни войски – 19 ноември.

 

Държавният глава изрази вяра, че планът за превъоръжаване на Сухопътни войски като част от плановете и на другите Въоръжени сили ще се осъществя и ще даде ново софтуерно равнище, което ще сложи офицерите, сержантите и бойците ни в заслужена среда, в която могат да разпрострат своя капацитет, да изградят оперативни качества и защитителен потенциал, от които България има потребност.

 

Румен Радев уточни, че това не взема решение всички проблеми и те не престават да стоят съществени и с особена мощ в Сухопътни войски, тъй като там недокомплектът е максимален. „ Условията са извънредно тежки, има потребност от по-голямо внимание към бойната и спомагателна техника, към самостоятелното съоръжение, към обществения статус и престижа на военнослужещия, както и към изискванията за професионално развиване и кариерно израстване. Това са все неща, които би трябвало да стоят на вниманието и на политическото, и на военното управление “, безапелационен беше президентът.

 

„ Българските сухопътни войски са неразделна част от нашия народ, тъй като в цялата си история с безподобен подвиг и смелост са защитавали и служили правилно на своя народ. Доказали са, че са основен фактор за суверенитета, териториалната целокупност и независимостта на България “, акцентира в  словото си на церемонията президентът.

 

Президентът посочи, че Сухопътни войски са минали през доста тежки тествания, само че постоянно са всявали смут измежду съперници и почит измежду съдружници. Българският боец е оставал там, където другите са бягали, и е продължавал напред, когато другите са спирали. Неслучайно няма нито едно пленено българско бойно знаме, а пред наши генерали и военни са свеждани непознати флагове. „ Убеден съм, че всички проблеми ще намерят своето решение, тъй като България разчита на своите Въоръжени сили и на Сухопътни войски “, сподели още Румен Радев.

 

На тържественото събитие участваха началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев, началникът на Военна академия „ Г. С. Раковски “ генерал-майор Груди Ангелов, командирът на Сухопътни войски генерал-майор Михаил попов, офицери от типовете въоръжени сили, слушатели и ученици на военната Алма матер, ветерани.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР