Въпреки все още съществуващите ограничения в свободното пътуване и забавянето

...
Въпреки все още съществуващите ограничения в свободното пътуване и забавянето
Коментари Харесай

И в карантина българите масово се запасяват с турска лира

Въпреки към момента съществуващите ограничавания в свободното пътешестване и забавянето на стопанската система, ползата към турската лира бележи необикновен растеж при българите и спрямо всички останали задгранични валути.

Няколкостотин българи са си купили турски лири от началото на месеца, съгласно данни на Tavex. Интересът сензитивно се е засилил от средата на април и досега продължава прогресивно да се усилва. Още преди формалното отваряне на моловете, нашенците са си поръчвали онлайн, приблизително сред 1000 и 3000 турски лири на човек, оповестиха специалистите от компанията.

Вероятно причина за тази наклонност е упованието на скорошно публично отваряне на границите, в комбиниране с възобновената работа на огромните молове в Турция още от 11 май.

Друга евентуална причина е, че още веднъж турската лира поевтиня. В началото на май месец курсът на лирата доближи, а за няколко дни даже се търгуваше по-ниско от рекордните равнища от края на 2018-та година. През последната седмица Турция съумя да върне позиции и валутата на страната нарастна с малко над 3%.

През последните години българите сполучливо съчетават туризъм с извършване на покупки в южната ни съседка. Особен интерес имат към най-известните търговски центрове, които се намират в европейската част на Истанбул, като „ Каньон” (Kanyon), „ Истиние Парк” (Istinye Park), „ Зорлу Център” (Zorlu Center), „ Форум Истанбул” (Forum Istanbul) и „ Джевахир” (Cevahir). Привлекателни са по-ниските цени, както за бързооборотни артикули, по този начин и за конфекция и техника.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР