Въпреки влошената метеорологична обстановка, над 150 души протестираха в Пловдив

...
Въпреки влошената метеорологична обстановка, над 150 души протестираха в Пловдив
Коментари Харесай

Така протече днешният протест в Пловдив

Въпреки влошената метеорологична конюнктура, над 150 души стачкуваха в Пловдив през днешния ден против обществената неправда в страната. Протестиращите се събраха на паркинг до хипермаркет на бул. " България “ в 08.00 часа тази заран. Малко след 09.00 часа 50 автомобила с протестиращите потеглиха към Пазарджик. След като групите от двата града се събраха, те потеглиха към София, с цел да се включат в митингите там. Протестиращите, които останаха в Пловдив потеглиха на протестно шествие из града малко преди 10.00 часа.

Около 100 автомобила минаха по булевардите " България “, " Васил Априлов “, " Шести септември “, " Източен “,  " Христо Ботев “ и се насочиха към кръговото на Централна гара. Малко преди 12.00 часа, откакто участниците в протестното шествие оставиха колите си в пространството към ул. " Иван Вазов “ със съдействието на полицията, те се насочиха към постройката на Община Пловдив, с цел да продължат да показват недоволството си.  В продължение на час и половина протестиращите развяваха българския трикольор пред Общината с крясъци " Оставка! “, " Убийци! “ и " Мафия “. Събралите се жители, към които се причислиха и към 30 души от Пазарджик,  хвърляха жълти стотинки, с което желаеха да покажат защо работят.

" Цялата политическа върхушка е позор и срам за всички, които са пролели кръвта си на бойното поле, с цел да може през днешния ден да се назовем българи и да я има тази страна “, сподели един от протестиращите пред Общината.  Други обявиха изрично: " Искаме по-добър живот за нас и децата ни! Искаме децата ни да останат в България, а не да я напущат! “. Някои от участниците показаха недоволството си от дребния брой на присъединилите се в митинга през днешния ден.

Протестните дейности в Пловдив против обществената неправда в страната минаха спокойно и без напрежение под съпровода на патриотични песни. По основните градски булеварди се образуваха периодически тапи, само че чиновниците на реда започнаха всички вероятни дейности, с цел да облекчат трафика и да обезпечат сигурността на участниците в придвижването.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР