Въпреки вкарването си в черния списък на САЩ, който трябва

...
Въпреки вкарването си в черния списък на САЩ, който трябва
Коментари Харесай

Щатски компании използват вратичка в забраната, за да работят с Huawei

Въпреки вкарването си в черния лист на Съединени американски щати, който би трябвало да предотврати взаимоотношението на Huawei с щатски производители, компанията продължава да търгува с някои от тях.
Това е допустимо с помощта на малка врата, която разрешава заобикалянето на възбраната. Китайският колос купува съставни елементи от компании като Intel и Micron.
Според отчет на New York Times, щатските компании са създали покупко-продажби с Huawei на стойност милиони долари в последните седмици. Щатските компании употребяват опцията да доставят продукция, която не са произвели в границите на Щатите.

Проведе се конферентен диалог за приходите на Micron. На него изпълнителният шеф на компанията Sanjay Mehrotra удостоверява, че след възбраната връзките с Huawei са прекъснати. В последните две седмици обаче продажбата на някои съставни елементи е обновена. Открили са легален метод да продължат с доставките.

Президентът на Асоциацията на полупроводниковата промишленост Jeff Neuffer направи изказване по случая. Той разкри, че щатското държавно управление няма срещу създадените отвън страната артикули да се търгуват. Има информация, че част от администрацията на Тръмп не харесва това и има разногласия дали да не се вкара спомагателна възбрана.

„ След диалози с държавното управление на Съединените щати стана ясно, че някои артикули могат да се доставят на Huawei и това да не е в прорез с черния лист и използваните регулации. Всяка компания е наранена по друг метод, според от съответните артикули и веригата за доставки. Различните компании ще преценяват по какъв начин е най-добре да работят в името на бизнеса си, без да влизат в нарушаване “, написа той.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР