Въпреки високия брой заразени с варианта Омикрон, правителството на Австрия

...
Въпреки високия брой заразени с варианта Омикрон, правителството на Австрия
Коментари Харесай

Австрия: Три стъпки за облекчаване на КОВИД мерките

Въпреки високия брой инфектирани с разновидността Омикрон, държавното управление на Австрия реши да вкара тристепенни ограничения за облекчение на настоящия до момента режим, заяви уеб сайтът „ ое24 “.
По-късен час на затваряне
Тъкмо в точния момент за началото на семестриалната почивка идната събота краят на работното време ще бъде изместен до среднощ. Понастоящем всички посетители би трябвало да изоставен ресторанта в 22:00 ч. Много губернатори на провинции - изключително в западната част на страната, настояха за това облекчение за туризма. Другата смяна е обвързвана със събитията: Вместо 25 души, на празненства за рожден ден към този момент ще могат да се събират 50 души, даже в случай че няма закрепено систематизиране на местата.
Край на 2G в търговията Австрия разхлабва ограниченията за неимунизираните по празниците
Австрия разхлабва отчасти ограниченията за неимунизираните по Коледните празници и Нова година. Това заяви пред медиите министърът на здра...
Прочети повече
Седмица по-късно, на 12 февруари, задължението за 2G ще отпадне в търговията на дребно. След това на неимунизираните лица ще бъде разрешено още веднъж да си купуват нови облекла или електроника. Отсега нататък се ползва единствено строгото обвързване за маска FFP2, като даже и хората без тест ще имат право още веднъж да пазарят (без 3G търговията). За доставчиците на услуги, изискващи работа наоколо до клиентите (фризьори и др.), известието е: Моля, изчакайте. Предстои да бъде взето решение за по-нататъшно облекчение.
Отворени локали и хотели
На 19 февруари завършва задължението за 2G за заведенията и хотелите. Това е началото на семестриалната почивка в Горна Австрия и Щирия. Но немските Бавария, Райнланд-Пфалц и други провинции също не са били във почивка, тъй че туристическият бизнес се надява на сериозен напор.

На процедура това значи, че неимунизираните лица ще се нуждаят от PCR тест (максимум 48 часа), с цел да посетят локален локал или хотел. Ако не е разполагаем, можете да визиите и антигенен тест (валиден за най-много 24 часа).

Перспективите
От през днешния ден в Австрия са наложителни маските FFP2
От през днешния ден всички поданици на Австрия над 14 години би трябвало да носят наложително медицински маски FFP2 в публичния превоз. Тези маски с...
Прочети повече
Икономиката и в частност туризмът упорстват от дълго време за тези облекчения. Само преди няколко дни специалистите и министърът на опазването на здравето Волфганг Мюкщайн се оповестиха срещу него. Сега всичко е друго. Канцлерът Карл Нехамер съобщи, че " броят на пациентите в лечебните заведения е на предвидимото равнище, по тази причина можем да предложим тези вероятности. " Министърът на опазването на здравето Волфганг Мюкщайн сподели, че основанието за облекченията е напредъкът във имунизацията. Вече беше оповестено, че предстоят спомагателни облекчения, а новите учебни ограничения ще бъдат показани идната седмица.

Провинциите бяха частично сюрпризирани от отварянето. Съветникът по опазване на здравето на Виена Петер Хакер дефинира това решение като „ прекомерно самоуверено “.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР