Въпреки възмущението на демократите в събота следобед Доналд Тръмп ще

...
Въпреки възмущението на демократите в събота следобед Доналд Тръмп ще
Коментари Харесай

В събота Тръмп ще номинира своя кандидатка за Върховния съд

Въпреки възмущението на демократите в събота следобяд Доналд Тръмп ще показа своята кандидатка, която да заеме във Върховния съд мястото на прогресивната съдийка Рут Бейдър Гинсбърг. Той има поддръжката на множеството сенатори и е решен да гласоподава за встъпването ѝ в служба, без да изчака резултатите от президентските избори в Съединени американски щати.

Демократите са твърдо срещу, споделят, че би трябвало да се изчакат изборите на 3 ноември, на които Доналд Тръмп ще се изправи против Джо Байдън, и чак тогава да се пристъпва към гласоподаване.

Защото залозите са големи. Ако Сенатът, в който републиканците имат болшинство, удостовери кандидатката му, президентът ще е назначил трима доживотни съдии в храма на американското правораздаване. А общо те са девет.

Това ще значи, че десетилетия наред в тази институция, която в Съединени американски щати взема решение съществени публични въпроси като абортите или правото да се носи оръжие, ще доминират консерваторите.

" Заложено е всичко, което е значимо за американците: опазване на здравето, отбрана на хронично болните, правата на дамите, правата на хомосексуалните, правата на работещите, правото на работа, гражданските права, климатичните промени и толкоз други неща, които са изложени на заплаха ", съобщи със страдание водачът на демократичното малцинство в Сената Чък Шумър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР