Въпреки варианта омикрон на коронавируса, който се разпространява много бързо,

...
Въпреки варианта омикрон на коронавируса, който се разпространява много бързо,
Коментари Харесай

Американците се юрват да пътуват въпреки вируса омикрон

Въпреки разновидността омикрон на ковид, който се популяризира доста бързо, американците имат намерение да пътуват както нормално по празниците, съобщи БНР. По-малко от 1 на всеки 4 споделят, че има възможност да анулират проектите си за празничното си пътешестване. Хората са придобили повече убеденост в способността си да понижат рисковете при пътешестване, считат специалистите.

Според Администрацията за сигурност на превоза пътуванията по въздух през 10-дневния ваканционен интервал по време на Деня на благодарността са се нараснали повече от два пъти спрямо 2020 година На контролно-пропускателните пунктове са маркирани 21 милиона души, което е повече от 90% от равнищата преди пандемията. 

Американската автомобилна асоциация предвижда, че в интервала сред 23 декември и 2 януари – броят на пътуващите американци ще доближи 109 милиона, което е два пъти повече от Деня на благодарността, и съвсем 28 милиона повече, в сравнение с са били пътуванията през същия интервал на предходната година. Очакванията са,че тазгодишните зимни празнични пътувания ще доближат 92% от пътуванията през 2019 година

- Заради омикрон Израел наложи нови забрани, ограничаващи пътуванията до 10 страни - Съединени американски щати, Италия, Белгия, Унгария, Мароко, Португалия, Канада, Швейцария, Турция и Германия, заяви в. „ Аарец “. Предвижда се мярката да влезе в действие в среднощ сред вторник и сряда.

Пътуванията до и от по този начин наречените " червени страни " са категорично неразрешени, в случай че не бъде обещано позволение от специфична комисия. Освен това израелците ще бъдат задължени да преминат през 7-дневна карантина след завръщането си, даже в случай че са изцяло имунизирани.

Новите ограничавания идват, откакто предишния месец Израел затвори границите си за чужденци и приключи пътуванията до африкански страни в опит да предотврати разпространяването на разновидността омикрон, който произлиза от Южна Африка. 

В неделя 10% от пасажерите в полет от Маями дадоха позитивна проба за ковид-19, като за множеството от 17-те случая се допуска, че са носители на разновидността омикрон. Досега в страната са регистрирани 175 такива случая.

Според оценките, показани на Бенет в събота, броят на случаите с Омикрон в Израел ще доближи 400-600 през идната седмица.

- Повече от 900 000 британци са получи трета доза ваксина в събота, което е връх за един ден . Броят на заразяванията обаче продължава да е доста висок, като са регистрирани нови 12 133 случая единствено с омикрон. За последното денонощие обаче има 82 886 инфектирани и 45 смъртни случаи.

Министърът на опазването на здравето Саджид Джавид съобщи, че разновидността омикрон се популяризира доста бързо, само че към момента прекомерно малко неща са известни за него. Той не изключи опцията от локдаун за две седмици след Коледа.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР