Въпреки уверенията на столичния кмет Йорданка Фандъкова в предизборната кампания,

...
Въпреки уверенията на столичния кмет Йорданка Фандъкова в предизборната кампания,
Коментари Харесай

Метрото може да не е готово до другото лято

Въпреки уверенията на столичния кмет Йорданка Фандъкова в предизборната акция, че строителството на третия лъч на метрото върви по график и че секторът от бул. „ Владимир Вазов “ през центъра до „ Красно село “ ще бъде отворен през първата половина на 2020 година, срокът може и да не бъде спазен. Това се разбра от думи на шефа на „ Метрополитен “ инж. Стоян Братоев пред „ Сега “. Причината е масираното изтребване на подземни води по трасето и потребността от многочислени укрепителни работи.
Според Братоев все още никой не може да каже по кое време тъкмо ще бъдат пуснати първите осем нови станции от третия диаметър и дали това ще стане през първата половина на 2020 година или „ месец-два по-късно “.
До 5 декември компаниите, които извършват строителните действия - „ Джи Пи Груп “ и „ Трейс груп холд “, ще се изтеглят напълно от обекта. Доскоро Фандъкова твърдеше, че това ще се случи през октомври. След това той ще бъде предаден напълно на „ Сименс “, която би трябвало да извърши проби на системите за ръководство - главно синхронизацията на автоматиката при отварянето на вратите на мотрисите на станциите. " По контракт имаме общо 33 месеца, като на 24-ия месец „ Сименс “ би трябвало да са ни доставили оборудването. Сега остават 9 месеца, в които да инсталират системите. От момента, в който им се даде фронт, те влизат - за първите две станции " Красно село " и " България " им дадохме достъп през май, на другите започнахме от лятото и те одобриха уговорката да ги съкратят на 6 месеца. Сега е инсталирано оборудването и ни остават самите тествания ", разяснява Братоев пред „ Капитал “.
При старта на предизборната акция през септември от екипа на Фандъкова разпространиха информация, че строителството на първия стадий от третия лъч е изпълнено над 96 на 100. „ За привършване остават най-вече довършителни работи по архитектурното оформление, монтаж на част от оборудването и довеждане докрай на някои входове “, разясниха оттова. Етапът включва сектор с дължина 8 километра и 8 станции.
Още тогава от общината обърнаха внимание, че дейностите са се правили в комплицирани условия – " мощно оводнени почви, прекосяване под реки на над 3 километра от трасето ", само че отхвърлиха това да е довело до закъснение на строителството. Фандъкова даже откри предизборната си акция на строителната площадка на спирката на „ Орлов мост “, след което на открита платформа присъстващите публицисти и телевизионни камери бяха извозени до станцията на бул. „ България “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР