Въпреки уверенията, че БФС ще предприеме мерки срещу грубото нарушаване

...
Въпреки уверенията, че БФС ще предприеме мерки срещу грубото нарушаване
Коментари Харесай

БФС остави навалицата по стадионите и за следващите мачове

Въпреки уверенията, че БФС ще предприеме ограничения против грубото нарушение на разпоредбите за физическо разграничаване на публиката по време на мачовете от Ефбет лига, това към този момент не се случва. На днешното съвещание на дисциплинарната комисия (ДК) тематиката даже не е била обсъждана, проличава от оповестените решения на уеб страницата на футболната централа.

ДК наложи санкции на клубове и футболисти за най-разнообразни нарушавания на правилника - от обидни викания и мятане на бомбички до нанасяне на имуществени вреди от страна на агитките. Но нито един от тимовете, домакинствали дуелите от XXV кръг на елитното състезание, не е глобен за неналичието на надзор върху почитателите.

Първоначално беше постановено сезонът в Ефбет лига да бъде обновен при закрити врата, само че по гледище на пет фенклуба допускането на фенове по трибуните беше разрешено с спомагателни заповеди на здравния министър Кирил Ананиев и спортния министър Красен Кралев. Изрично обаче беше очебийно, че то се позволява при изпълване на не повече от 30% от потенциала на стадиона и разполагане на ентусиастите на най-малко две седалки разстояние един от различен .

Втората част от условието беше скандално нарушена на безусловно всеки от седемте стадиона, на които се играха мачове от петък до понеделник. След като управленията на " Локомотив " (Пд), " Дунав ", " Ботев " (Пд), " Левски ", " Витоша " и " Берое " оставиха без какъвто и да е надзор своите и непознатите почитатели, нощес същото стори и " Царско село " в последния мач от кръга против " Славия ".

По всичко проличава, че с помощта на бездействието на БФС навалици по трибуните ще се образуват и в идващите мачове от българското състезание. Утре следва да се изиграе отсроченият дуел от XXIII кръг сред " Арда " и " Лудогорец ", който ще се организира в Пловдив. Още в четвъртък пък се открива програмата на XXVI кръг, с който ще бъде комплициран завършек на постоянната част от сезона. Тоест, възможни санкции на клубовете поради своеволията на почитателите им може да има чак за пейофите в първата шестица и втората осмица.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР