Въпреки увеличаването на броя на заразените с коронавирусната инфекция, все

...
Въпреки увеличаването на броя на заразените с коронавирусната инфекция, все
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Не се налага въвеждането на нови мерки |

Въпреки увеличението на броя на инфектираните с коронавирусната зараза, към момента не е неотложно въвеждането на нов " локдаун ", сподели пред публицисти основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Toй участва на награждаването на представители на разнообразни районни здравни инспекции. В някои области броят на болните е по-висок и ще се разиска опцията за въвеждане на местни ограничения, добави още Кунчев.

Неприемливо висок е броят на признатите в болница и на умрелите , акцентира той. По думите му събирането на децата в учебно заведение не е главната причина за повишаване на броя на инфектираните. Подобна е обстановката с повишаването на броя на болните и в прилежащи на България страни. Мерките не се съблюдават и това ще докара до повишение на стойностите, добави той.

По тематиката за умрелите имунизирани Кунчев разяснява, че въобще не може да се приказва за ваксинален пробив. Обикновено това са хора в много преклонна възраст и с съпътстващи болести, при които всяка зараза би могла да докара до възможна гибел.

Има сигнали за подозрения за подправени документи за имунизиране, които ще бъдат проверявани, макар че е мъчно за доказване , добави още той.

Третата доза ваксина не е изключително нужна за здрави хора, на междинна възраст, сподели още Кунчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР