Въпреки утвърдената си практика да разпространява доказателства от различни знакови

...
Въпреки утвърдената си практика да разпространява доказателства от различни знакови
Коментари Харесай

Прокуратурата крие какво е питала Борисов и Горанов за Божков

Въпреки одобрената си процедура да популяризира доказателства от разнообразни знакови следствия, прокуратурата отхвърли да даде протоколите от разпитите на премиера Бойко Борисв, финансовия министър Владислав Горанов и шефката на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова. Тримата бяха разпитани като очевидци по делото против укриващия се в Дубай предприемач Васил Божков, против който има 18 обвинявания.

Борисов, Горанов, и Стоянова са основни герои в няколко от постовете във Facebook и в сигнала на Божков до прокуратурата. Хазартният необут да вземем за пример пусна във Фейсбук подробни извлечения за 67 млн. лева тегления от личната си сметка в Булбанк за интервала 2017 - 2019 година   " Извлеченията от персоналната ми сметка, които потвърждават изтеглените над 67 млн. лева. в брой (след платени данъци). Сумата, която съм предал на Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов, посредством посочени от него лица единствено за последните 3 години ", твърди Божков. От въпросните извлечения обаче не излиза наяве къде са отивали парите, както и основанията за изтегляне. Борисов отхвърля да е получавал друго с изключение на една пура от Божков.

За дадените показания прокуратурата заяви на 22 юни. В съобщението си прокуратурата не посочи какво са питани високопоставените очевидци, нито какво са дали отговор те. Затова " Сега " изиска протоколите с публично писмо до основния прокурор Иван Гешев. В настояването се настояваше наблюдаващият прокурор да разреши разгласяването на протоколите, защото в тази ситуация надвива публичният интерес.

Прокуратурата не един път е разпространявала протоколи от разпити. Направи го да вземем за пример по делото против певицата Лилана за корист с еврофондове, както и по делото за хакерската атака против Национална агенция за приходите.

При опит за инспекция на входящия номер на настояването до основния прокурор в портала за електронни услуги на държавното обвиняване, се появява известие, че  " за въведения номер не е открит резултат " .

 
Прокуратурата: Разпитахме Борисов, Горанов (2 пъти) и Менда Стоянова
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР