Въпреки успокоенията и фактът, че коронавирусът е далеч от България,

...
Въпреки успокоенията и фактът, че коронавирусът е далеч от България,
Коментари Харесай

Имат ли готовност българските власти за коронавируса?

Въпреки успокоенията и фактът, че коронавирусът е надалеч от България, у нас към този момент има хора, които желаят да се изследват за съществуване болестта.

И през днешния ден жители са посетили Центъра по заразни и паразитни заболявания, само че това проучване не е по избор или поради терзание. За съществуването на ковид ще се изследват единствено материали на тежко заболели и то изпратени от доктор. Създадена е организация - рискови пациенти да бъдат изолирани при нужда - в инфекциозна болница в особено оголен кабинет.

Заплахата за Европа за импорт на ковид е на приблизително равнище. Усилията и контролът са на всички места. На летище София се наблюдават главно идващите от Москва, Истанбул, Лондон, Париж и Рим - тъкмо това са точките, където се прекачват пътуващите от Китай.

Твърде доста незнайни има към момента към ковид. Точния метод на предаване не е явен. Може от човек на човек, само че дали има и други разновидности - занапред ще се изследва. Не е явен и източника - от кое животно е тръгнал. Епидемичните ограничения за ковид са същите като за грип - маски, хигиенични кърпички и алкохол като дезинфектант.
 460 души са в сериозно положение от ковид в Китай, жертвите са 81 460 души са в сериозно положение от ковид в Китай, жертвите са 81
Коронавирусът продължава да взема жертви в Китай. Починалите към този момент са 81, инфектираните са към 3000. Около 460 пациенти са в сериозно положение. За да о...

Коронавирусът се предава от човек на човек - това е несъмнено. Но не от всеки на всеки човек. Успокоението:
доцент Ангел Кунчев - основен държавен здравен контрольор: Няма до в този момент случай - някой пътувал със аероплан с болен да се е разболял. Няма случай някой, който е работил дружно с някого в офиса да се е разболял. Има случаи на хора, гледали заболели у дома - доста непосредствен контакт, всекидневен, 24-часов.
Възможността за експорт на вируса е лимитирана с помощта на ограниченията, взети в Китай.
доцент Ангел Кунчев - основен държавен здравен контрольор: Заплахата за Европа за импорт е на приблизително равнище.  Какво е ковид и какви са признаците? Какво е ковид и какви са признаците?
Световната здравна организация (СЗО) дава отговори на постоянно задавани въпроси, представени от българското външно министерство.

Зараза може да се потвърди единствено при тежко болен човек.
проф. Тодор Кантарджиев - шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания: За нов ковид ще може да бъде проучен единствено материал, който е изпратен по надеждния метод - опакован, съхраняван и превозен единствено с подписа на доктор.
Апаратурата, с която в Китай откриха вируса - я има и у нас.
проф. Татяна Червенякова- изпълнителен шеф на Специализираната болница за интензивно лекуване по инфекциозни и паразитни заболявания " Проф. Иван Киров ": Имаме организация в случай че има такива рискови, съмнителни пациенти, които са засечени по пунктове на страната от епидемиолозите - те могат да бъдат изолирани в инфекциозна болница в особено оголен кабинет.
За момента обстановката в България е спокойна.
 Доц. Михайлова, ВМА: Има нулев риск коронавирусът да стигне България Доц. Михайлова, ВМА: Има нулев риск коронавирусът да стигне България
Рискът коронавирусът да стигне България е нулев, сподели в студиото на "Денят стартира с Георги Любенов " началникът на Втора Клиника по инфекциозни заболя...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР