Въпреки удара на руските въздушно-космически сили на Русия и изявленията

...
Въпреки удара на руските въздушно-космически сили на Русия и изявленията
Коментари Харесай

Кървава битка за Антоновския мост, с нови сили ВСУ удържат позициите там

Въпреки удара на съветските въздушно-космически сили на Русия и изказванията от Москва за пречистване на плацдарма, Въоръжените сили на Украйна още веднъж са трансферирали елементи под Антоновския мост, които да се укрепят там. През нощта две групи са били трансферирани с два катера през Антоновка, написа " Рибар “, представен от.

Сега украинските формирования държат позиции под моста и при хотела наоколо. Руските бойци са се пробвали да си върнат територията, само че част на Водоснабдителна система РФ е попаднала под мощен артилерийски обстрел от отсрещния бряг и се е отдръпнала на изходни позиции.

Според информацията на Telegram канала, сега ВСУ към момента са под моста, само че тяхното наличие там не съставлява сериозна опасност за групировката на Водоснабдителна система РФ, като се изключи осведомителния и психически резултат.

Същевременно съветските Върховен касационен съд са блъснали хангара в Антоновка с ФАБ, написа " Рибар “. Според източници попадението е било тъкмо в задачата. Не е известно сигурно какво се е съхранявало в склада, само че размерите и съществуването на пътища за достъп демонстрират вероятното местонахождение на военна техника или муниции.

В същото време ВСУ не престават съсредоточаването на сили край Днепър. Преди няколко дни гаубична батарея от 406-а бригада е била трансферирана на линията Херсон-Садовое. През последните дни интензивността на обстрела по линията на прикосновение се е нараснала.

Освен това рота от 70-ти обособен понтонен полк е пристигнала в Лвов, а на линията Змиевка-Красни маяк силите на 39-ти стрелкови батальон прочистват крайбрежната зона. Появата на понтонни елементи и премахването на бариерите индиректно свидетелстват за подготовка за прекосяване на реката, написа още " Рибар “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР