Въпреки цялото внимание, което се отделя през последните години на

...
Въпреки цялото внимание, което се отделя през последните години на
Коментари Харесай

Въздействието на ИТ върху климата се пренебрегва, а то се засилва

Въпреки цялото внимание, което се отделя през последните години на нуждата бизнес организациите да станат по-екологични, региона на центровете за данни и останалата ИТ инфраструктура може да се усъвършенства доста.

Влиянието на ИТ върху околната среда значително се подценява, споделя пред CNBC Мат Уорбъртън, основен съветник и началник на отдела за стабилно развиване в консултантската компания ISG.

" Това е комплицирана тематика, изискваща нови познания и вложения ", прибавя той. Повишаването на енергийната успеваемост на системите " може да бъде мъчно за формулиране и мотивиране в подтекста на други, по-традиционни капиталови решения, поради многостранния темперамент на изгодите, които обаче не са ясни на доста хора ".

Основните области, които се подценяват досега, са излъчванията, водата и отпадъците от устройствата на работното място, споделя Уорбъртън:

" Макар че центровете за данни, приложенията и архитектурите постоянно са обект на внимание - и с право, защото те нормално съставляват най-голямата част от въздействието на ИТ, устройствата също имат доста забележителен принос ".

По думите му в вероятност е по-малко евентуално пренебрегването на въздействието на ИТ да продължи.

" ИТ шефовете стартират да виждат, че същите лостове, употребявани за повишение на устойчивостта, могат да понижат и разноските, без това да се отрази на качеството на прекарванията и гъвкавостта на бизнеса ", безапелационен е той.

Освен това от ИТ шефовете все по-често се изисква от техните сътрудници от управителните равнища и от по-широки групи заинтригувани страни да оферират нови софтуерни решения за провокациите на устойчивостта в границите на бизнес интервенциите. А това води до постепенно, само че непрекъснато увеличение на знанията и опциите на ИТ отделите.

" Влиянието на ИТ върху околната среда, като дял от общото влияние на бизнеса, се усилва ", споделя Уорбъртън. " Тъй като основните бизнес процеси като строителство, произвеждане и превоз се декарбонизират и стават по-устойчиви, потреблението на ИТ се форсира експоненциално, което ще ускори ролята им за кръговата диаграма. "

Въздействие на ИТ върху околната среда по браншове

Въздействието на ИТ върху околната среда е друго според от бранша. Според Кристин Мойер, вицепрезидент и водещ анализатор в Gartner, въглеродният отпечатък на ИТ е по-съществен за браншовете с по-висока активност на потреблението им, в сравнение с за останалите сфери.

" Това значи, че устойчивото развиване на ИТ е доста по-важно в индустриалното произвеждане, в сравнение с в банкирането на дребно да вземем за пример ", споделя тя. " С други думи, ИТ отделът в банкирането на дребно може да е един от първите, които ще дойдат задачите за резистентност, до момента в който ИТ отделът в едно индустриално произвеждане може да се окаже от последните. "

Стратегическата упоритост за резистентност в границите на една организация също може да играе роля за това по кое време се дава приоритет на ИТ устойчивостта, изяснява още Мойер и прибавя:

" Предприятията, които са фокусирани основно върху спазването на условията за резистентност, като подчертават върху характерните разпореждания или върху оптимизацията на екологичното влияние на марката, могат да оставят приноса на ИТ за по-късно. Понякога това може да стане пет или повече години след началото на пътуването към устойчивостта. Но в случай че стратегическата упоритост е цялостна промяна и смяна на разпоредбите посредством нови артикули и услуги, от ИТ може да бъде пожелан мигновен принос. "

ESG, възобновима сила и ИТ с нулево чисто ползване

Технологичните водачи могат да подхващат стъпки, с цел да оказват помощ за понижаване на въздействието на ИТ върху околната среда в своите организации, показва още CNBC и дава няколко съвета:

Създайте тактика, основана наESG.

" Повече от половината от ръководителите употребяват електронни таблици за някои данни за ESG ", споделя Мойер. " Това е на ниска цена, само че също по този начин е нискокачествено и значително лимитира данните до ретроспективно отчитане. "

Но цената на ESG отива надалеч оттатък отчитането.

" Данните за ESG могат да подтикват финансовите резултати, да понижат риска и да ускорят напредъка в региона на устойчивото развиване ", споделя тя. " ИТ шефовете би трябвало да разработят тактика за данните за ESG, която да надвишава ретроспекцията и да оказва помощ за приемане на прозрения и предвиждането на бъдещи проблеми. "

Създайте базова линия на потреблението на сила.

" Започнете с обобщаване на всички налични данни за излъчванията, отпадъците и водата от софтуерното си имущество ", споделя на собствен ред Уорбъртън. " Ще би трябвало да поискате огромна част от тази информация от доставчиците на софтуерни решения, тъй че екипите ви за ръководство на поръчките и доставчиците ще би трябвало да бъдат подкрепени. "

След това дайте приоритет на приемането на тези базови данни от всички центрове за данни, мрежови, облачни и работни устройства и ръководени услуги, поучава още Уорбъртън.

Базовата линия дава опция на ИТ отдела да приоритизира начинания за понижаване на въздействието на системите върху околната среда.

Обучавайте и стимулирайте чиновниците си да взимат устойчиви решения въз основа на данните.

Направете базовата линия забележима и я използвайте за образование на екипите. " Тези данни ще дадат опция на вашите чиновници да се ангажират и да се усещат овластени да трансформират обстановката, което ще докара до нови и изобретателни способи да станете по-устойчиви, без да увеличавате разноските ", безапелационен е Уорбъртън.

Също по този начин е рационално да се подтиква или да се задължи отчитането на базовите данни при вземането на решения.

" Наслагвайте данните върху съществуващи стратегии за промяна като да вземем за пример миграция в облака или хибридна работа, с цел да им придадете резистентност. Какви промени могат да се създадат за понижаване, наново потребление или ремонт на ИТ активи? Какви изгоди могат да бъдат реализирани? Прилагането на този метод може да разпознава бързи облаги с минимално влияние върху съществуващите цели ", разяснява още той.

Поставете цел за нулеви чисти излъчвания на ИТ разноските в съдействие с доставчиците на технологии.

Компаниите би трябвало да разработят пътна карта за устойчиви ИТ с нулеви чисти излъчвания, споделя в умозаключение Мойер:

" Повече от 40% от фирмите от Fortune 500 имат цел за нулеви чисти стойности на излъчванията. Ако едно дружество има сходни цели, ИТ също би трябвало да се включи в тях. Приемете, че обвързваните с ИТ излъчвания на парникови газове ще се усилват с към 30% годишно. Включете възобновимата сила, центровете за данни и облачните услуги, цифровото работно място, данните и софтуера в пътната карта за нулеви чисти излъчвания на ИТ. "

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР