Въпреки тревогата за възможен инцидент в Източното Средиземноморие или Егейско

...
Въпреки тревогата за възможен инцидент в Източното Средиземноморие или Егейско
Коментари Харесай

Турски маневри в Средиземно море предизвикват напрежение с Гърция

Въпреки паниката за вероятен " случай " в Източното Средиземноморие или Егейско море, Анкара, наподобява, ускорява напъните си за подсилване на наличието си в района.
Учението „ Фатих “ към този момент се намира в изключителната икономическа зона на Кипър (ИИЗ), а турските управляващи показаха, че в същия миг ще бъде изпратен и втори транспортен съд „ Явуз “.
Наред с гръцките и кипърските проблеми в Източното Средиземноморие, Атина е загрижена за възможна стъпка на Анкара да повтори претенциите си на юг от Кастелоризо, в континенталния шелф на Гърция.
Според източници към момента не е взето решение по какъв начин Атина ще реагира при положение, че Анкара изпрати проучвателен транспортен съд в региона.
Междувременно гръцките управляващи се пробват да избегнат ескалацията на напрежението, като министърът на защитата Евангелос Апостолакис упорства, че вторият кръг от проучвателни договаряния сред гръцки и турски публични лица ще продължи по проект на 19-22 юни.
Неотдавнашното посещаване на Апостолакис в Съединени американски щати провокира позитивни мнения от страна на американски публични лица, защото се счита, че това е симптом на зрялост от страна на гръцката страна, макар наближаването на предварителни избори.
Счита се за неслучайно неотдавнашният скок на турската интензивност в Източното Средиземноморие настъпи на фона на крах в американско-турските връзки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР