Въпреки тревогата относно злоупотребата с корпоративни данни от страна на

...
Въпреки тревогата относно злоупотребата с корпоративни данни от страна на
Коментари Харесай

По-добра защита на данните е ключът към бизнес в Китай, отсече Меркел в края на визитата си

Въпреки паниката по отношение на злоупотребата с корпоративни данни от страна на Китай, канцлерът на Германия Ангела Меркел и дребна бизнес делегация приключиха двудневната си аудиенция в азиатската страна с оптимизъм за бъдещото съдействие, осведоми ДПА.

По-добра отбрана на данните е ключът за работа с Китай върху нови технологии, сподели Меркел по време на посещаване в център за нововъведения в южния град Шънджън.

" Данните са решителен фактор, и за фирмите отбраната на данните също е основа ", посочи канцлерът.

Градът е в провинция Гуандун, където са основани китайската софтуерна компания Huawei и задгранични компании. Германската промишленост също се е съсредоточила в тази провинция , където работят към 600 немски компании.

Меркел заяви, че е разискала с китайските водачи в четвъртък законите за киберсигурност на Пекин , които са подложени на критика, защото не пазят дейно интелектуалната благосъстоятелност.

Германските производители на коли се опасяват, че събираните в Китай данни могат да останат незащитени, защото би трябвало да ги съхраняват на локални сървъри.

Канцлерът изрази вяра да се подпише меморандум за съгласие с Китай през идващите месеци за безпилотни коли.

Успехът на немските компании в Китай зависи от " усилена ежедневна работа " акцентира водачът на Германия преди да напусне азиатската страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР