Въпреки това компанията отчете рекордна финансова годинаЗа втора поредна година

...
Въпреки това компанията отчете рекордна финансова годинаЗа втора поредна година
Коментари Харесай

Проблемно четвърто тримесечие и за LG

Въпреки това компанията регистрира рекордна финансова година

За втора поредна година LG надвишава 53 милиарда $, въпреки и със спад през четвъртото тримесечие (снимка: LG)

Рекордни доходи в размер на 54,4 милиарда $ през 2018 година разгласи LG Electronics, надхвърляйки продажбите от 53 милиарда $ за втора поредна година. Годишната облага от уредите и продуктите за домашно забавление се усилва с близо 10% спрямо 2017 година, оповестиха от корейската компания.

През четвъртото тримесечие на 2018 година приходите на стойност 13,99 милиарда $ са по-високи от третото тримесечие, само че със 7% по-ниски от последното тримесечие на 2017 година, основно заради спад в продажбите на мобилни артикули. В резултат на това оперативните доходи от четвърто тримесечие понижават до 67,1 млн. $.

LG Home Appliance & Air Solution Company регистрира 17,17 милиарда $ доходи за 2018 година, което съставлява покачване с близо 5% по отношение на миналата година, генерирайки облага от 1,35 милиарда $ – най-голямата в историята на компанията.

Приходите от четвъртото тримесечие в размер на 3,84 милиарда $ са се нараснали с повече от 3%, в съпоставяне със същия интервал на предходната година, като продажбите в Азия и Европа остават постоянни, макар провокациите на валутния курс в Централна и Южна Америка и политическата неустановеност в Близкия изток.

Компанията LG Home Entertainment означи годишни доходи на стойност 14,37 милиарда $ с рекордна облага от 1,35 милиарда $. В четвъртото тримесечие на 2018 година продажбите на стойност 4,04 милиарда са с 6% по-ниски от миналата година, само че с 23% повече от предходното тримесечие, което се дължи значително на мощното сезонно търсене.

LG Mobile Communications регистрира 7,08 милиарда $ доходи, като продажбите през четвъртото тримесечие възлизат на 1,51 милиарда $, което е спад с 16% по отношение на третото тримесечие. Въпреки че оперативната загуба за цялата година нараства до 700,65 млн. $, бизнес структурата на мобилното поделение сподели усъвършенстване вследствие на по-добър надзор на разноските за материали.

Компанията LG Vehicle Components регистрира солидни доходи за 2018 година на стойност 3,80 милиарда $, което е 28% повече от 2017 година През четвъртото тримесечните приходите са 1,24 милиарда $ – най-високите в историята на дивизията, което е със 71% повече от същия интервал миналата година и близо 20% повече от третото тримесечие.
още по тематиката
LG Business-to-Business записва 2,13 милиарда $ доходи за 2018 година с облага от 148,8 млн. $. Дивизията регистрира 530,1 млн. $ доходи през четвъртото тримесечие, което е с 11% по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Оперативната облага за четвъртото тримесечие на стойност 13,2 млн. $ е повлияна от увеличените вложения, резултатите от цените за импорт и продължаващото обезценяване на слънчевите панели, което компенсира подобренията в разноските.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР