Въпреки това, България се представи много добре на фона на

...
Въпреки това, България се представи много добре на фона на
Коментари Харесай

Министърът на икономиката огласи в Пловдив оптимистични очаквания


Въпреки това, България се показа доста добре на фона на други държави-членове на Европейски Съюз, като у нас спадът е по-малък от междинния за европейските страни.

Министърът сподели още:

" В някои страни спадът в брутния вътрешен артикул е над 20-22 %. Очакваме, че през третото и четвъртото тримесечие ще има по-добри резултати. Най-важното е, че сега българската стопанска система, без значение от рецесията, съумява да притегли вложения - сочат данните на Българска народна банка.

За първите четири месеца вложенията са 1 милиард и 400 милиона евро, като растежа на годишна база е над 54%. Подобни са и данните на министерството на стопанската система за сертифицираните планове в закона за поощряване на вложенията - все още осъществяваме сертифицирани планове за над 710 милиона лв. и над 3200 работни места. 

Днес е знаков ден за Пловдив - преди малко сертифицирахме план на стойност 30 милиона лв. и 30 нови работни места в областта на хранително-вкусовата индустрия. Ще подпишем и съглашение за подкрепяне на общината за техническа инфраструктура на различен сертифициран капиталов план в областта на медицината. ".

Изявлението на министъра на стопанската система гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР