Въпреки терористичното нападение, Европейският парламент продължи днес работата си в

...
Въпреки терористичното нападение, Европейският парламент продължи днес работата си в
Коментари Харесай

След нападението в Страсбург: Европейският парламент продължи работата си

Въпреки терористичното нахлуване, Европейският парламент продължи през днешния ден работата си в Страсбург. Съпричастност и взаимност с Франция показаха всички евродепутати, европейските институции и НАТО. Съседните на Франция Белгия и Германия ускориха граничния надзор.

 © Българска телеграфна агенция
От съображения за сигурност част от евродепутатите прекараха миналата нощ в постройката на Европарламента и тази заран възобновиха работата си. Страсбург, който е на границата сред Франция и Германия и е седалище на Европарламента, е знак на мира, сподели Таяни при откриването на дебатите.

Антонио Таяни - ръководител на Европейския парламент: " Трябва да реагираме като вършим тъкмо противоположното на това, което чакат тези, които желаят да накърнят демокрацията. Не би трябвало да променяме метода си на живот. Трябва да продължаваме напред. Затова и Европейският парламент продължава да работи ".
В 12:00 часа локално време депутати резервираха минута безмълвие в памет на жертвите от атентата.

Минути след нападението нощес баскетболни почитатели запяха Марсилезата след мач против Страсбург и Олимпик Любляна.

През целия ден през днешния ден знамената и в Европарламента в Страсбург, и в Европейската комисия в Брюксел останаха на половина свалени. Съпричастност със Франция показаха и НАТО, и европейските институции.

Маргаритис Схинас - представител на Европейската комисия: " Атаката през вчерашния ден в Страсбург още веднъж ни припомня, че би трябвало още повече да работим и напредваме в построяването на същински Съюз на сигурност ".
Властите в Брюксел оповестиха, че ще усилят защитата на коледните базари, само че кметът на града прикани хората да не се поддават на суматоха. Нивото на сигурност в Белгия няма да се трансформира. Германия, в която нападателят от Страсбург, е бил наказан през 2016, също разгласи, че няма съображение за повишение на равнището от терористична опасност. Германското вътрешно министерство прикани хората да продължат да посещават коледните базари.
Още по тематиката Стрелба до коледен базар в Страсбург
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР