Въпреки тежкото положение в Украйна, националният отбор по футбол на

...
Въпреки тежкото положение в Украйна, националният отбор по футбол на
Коментари Харесай

БНТ 3 излъчва полуфиналния плейоф за Мондиал 2022 Шотландия – Украйна

Въпреки тежкото състояние в Украйна, националният тим по футбол на страната ще се изправи против Шотландия в полуфиналния плейоф за класиране на Световното състезание в Катар.

Двубоят е в сряда (1 юни) от 21.35 часа. Срещата ще се излъчи онлайн по Българска национална телевизия 3.

Заради военното състояние в Украйна дуелът беше отсрочен с няколко месеца. Мачът ще се организира на „ Хемпдън парк “ в Глазгоу.

Симпатиите на доста почитатели са ориентирани точно към украинците, макар че букмейкърите дават преимущество на шотландците.

„ Ако беше друга страна, а не ние, евентуално бих желал Украйна да завоюва “, показа капитанът на Шотландия Анди Робъртсън.

Победителят от дуела ще се изправи във финалния плейоф против състава на Уелс. Крайният победител ще се класира за присъединяване на Световното състезание в Катар от 21 ноември до 18 декември.

Шотландия и Украйна са се срещали в квалификации за Евро 2008. Тогава те разменят по един домашен триумф. Ключов може да се окаже домакинският фактор и през днешния ден, защото в пет от шестте европейски баража досега напред продължи тимът хазаин.

Шотландия се усеща отлично на личен терен, само че пък с цел да реализира своята последна цел ще би трябвало да нанесе първо проваляне на Украйна като посетител от година и половина насам.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР