Въпреки така известната поговорка, че любовта на мъжа минава през

...
Въпреки така известната поговорка, че любовта на мъжа минава през
Коментари Харесай

Мъжът мисли за секс, дори когато е гладен

Въпреки по този начин известната сентенция, че любовта на мъжа минава през стомаха му, учени са открили, че мощният пол е податлив да мисли за секс даже и когато е гладен, като специфични неврони дават отговор точно за потискането на мисленето за храна. За разлика от мъжете обаче нежният пол няма такива неутрони, което значи, че за дамите сексът няма по какъв начин да повлияе на глада при дамата, написа английският в. „ Телеграф “.

Засега проучвания са били направени единствено върху нематодни червеи, само че съгласно откривателите от Лондонския академични лицей сходен механизъм работи и в човешката глава. Откритието е и следващото доказателство за това, че мозъците на мъжете и дамите имат редица разлики.

„ Въпреки че не сме подложили на сходни проучвания човешкия мозък, допустимо е мъжкият мозък да има типове неврони, които женският няма и назад. Това може да промени метода, по който двата пола възприемат света и техните цели в държанието “, сподели съавторът на проучването проф. Скот Емънс от медицинския лицей „ Алберт Айнщайн “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР