Въпреки сушата през последните месеци и липсата на дъжд, хляб

...
Въпреки сушата през последните месеци и липсата на дъжд, хляб
Коментари Харесай

Порожанов сподели дали ще има увеличение на хляба, предвид сушата

Въпреки сушата през последните месеци и неналичието на дъжд, самун ще има. Това разгласи пред Дарик министърът на земеделието Румен Порожанов. В последните седмици производителите се оплакаха, че пролетните култури са пред неуспех, поради неналичието на дъжд и сухото време.

" Надяваме се да завали и ще се помолим за дъжд ", сподели още Порожанов.

" Качеството на реколтата съгласно първото проучване, което сме създали, предходната година беше над 80% за пшеницата и ечемика, приказваме за есенниците. Сега отново са в положително и доста положително положение. Надяваме се да има превалявания. Следим прогнозата и не инцидентно казахме, че ще се помолим за дъжд, тъй като в това число и равнищата на язовирите сега също са притеснителни от позиция на сезона за напояване. Ще пуснем писма до Министерството на околната среда и водите, ще проведем и среща за това, да се ограничи подаването за други потребности, с цел да може да се запази вода за напояване в язовирите, които употребява " Напоителни системи ", сподели още той.

Попитан дали това значи по-скъп самун, Порожанов отговори: " Това е борсова стока и тя се въздейства от всевъзможни прогнози и доклади за годишна продукция, които излизат, тъй че, дано да забележим ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР