Въпреки студеното време и снега, който заваля вчера, живущите от

...
Въпреки студеното време и снега, който заваля вчера, живущите от
Коментари Харесай

Кметът на Козлодуй се срещна с живущите на 8 улици в града

Въпреки студеното време и снега, който заваля през вчерашния ден, живущите от по този начин наречените 8-те улици участваха на изнесената приемна с кмета на община Козлодуй, госпожа Маринела Николова, с цел да зададат своите въпроси. Мая Занева, ръководител на Общински съвет, Николай Николов, заместник-кмет, Чавдар Слабов, шеф на Оперативна програма „ КД”, също бяха на място, с цел да чуят проблемите на живущите там.
Главните тематики, които тревожат хората от години, са свързани с неприятното положение на улиците, канализацията и неналичието на парна апаратура. „ Работим на доста фронтове, истината е, че огромна част от инфраструктурата не е пипана с години и в този момент е мъчно за три години да успеем на всички места да осъществяваме асфалтиране. За някои улици сме подали планове и чакаме. Ще ви осведомяваме, в случай че имаме позитивни резултати. По въпроса с нова канализационна мрежа: въпросът е към ВиК, само че ние ще предадем вашите претенции към тяхното управление. За парното работим в тясно съдействие с АЕЦ и ще имаме информация къде се планува създаване на нова мрежа”, сподели Маринела Николова.
По време на срещата се засегна и въпрос, обвързван с ул. „ Никола Войводов” и дефицита на 200 метра до канала на ул. „ Александър Стамболийски”, както и окаяното положение, в което се намира улицата. „ Другата година, би трябвало да фрезоваме от МЦ „ Дарис” до Ботев парк, тогава с този асфалт можем да засипем улицата, само че за цялостно асфалтиране не мога да обещая.”, отговори госпожа Николова.
На срещата бяха сложени още въпроси от жителите като: предлагането за затваряне на ул. „ Хаджи Димитър”, до момента в който текат ремонтните действия, неприятното положение, в което се намира баирът на ул. „ Драва” и поддръжката на зоната за спорт и отдих. Имаше заложен въпрос за това, допустимо ли е да има повече спортни площадки в града. На него кметът отговори, че Общината непрекъснато търси благоприятни условия и кандидатства по планове. „ За дигата сега тече процедура за планиране на спортна зала, вид балон, който ще става за смесени спортове. Имаме потребност от още една зала и сме планували сходна активност. Иначе за самата зона за спорт и отдих също сме отделили човешки запас, с цел да се поддържа, само че всичко желае време. Виждате в Ботев парк, с цел да стане по този начин поддържан и хубав, ни костваше две години и половина. Знам за всички проблеми и не съм пренебрегнала нито един от тях, въпрос на благоприятни условия и време е”, сподели още кметът.
„ Благодарим за опцията да сложим тези въпроси пред толкоз доста хора, пред вас – общинското управление. Това е процедура, която се утвърди с помощта на Маринела Николова - млад и упорит човек, който работи с подобаващ екип и резултатите към този момент са видни за всички. Ние също желаеме усъвършенствания, макар, че сме от покрайнините, само че напъните се насочват към това нашият град да бъде по внушителен. Така че, ние ще имаме търпението и в другия мандат на този екип, да спомагаме с каквото можем и за това аз се веселя на тези срещи, тъй като чета в обществената мрежа, те се организират на всички места, което значи, че тук се работи с разум, работи се намерено, работи се почтено, и се работи за нас. Удовлетворени сме от това, което се прави, просто виждаме една смяна в целия град. Благодаря Ви!”, сподели една от присъстващите.
Въпросите и мненията от страна на жителите бяха доста и от друго естество. Срещата протече диалогично и благонамерено.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР