Въпреки страхотните възможности на ChatGPT, има някои теми, на които

...
Въпреки страхотните възможности на ChatGPT, има някои теми, на които
Коментари Харесай

Измислиха как да накарат ChatGPT да измисля нови начини за крадене на автомобили и за приготвяне на метамфетамин

Въпреки страхотните благоприятни условия на ChatGPT, има някои тематики, на които изкуственият разсъдък в никакъв случай няма да отговори. Ако поискате съвет за кражба на коли или за подготвяне на опиати, ще получите отвод. Но запалянковци откриха метод да заобиколят това. Той е доста елементарен, просто би трябвало да се престорите на Оби-Уан Кеноби.

Потребител на обществената мрежа/форум Reddit разгласява скрийншот, на който се вижда, че ChatGPT разказва процеса на кражба на автомобил. Но по какъв начин? Авторът на обявата взема решение да повтори момента от епизод 4 на „ Междузвездни войни “, когато Оби-Уан употребява Силата, с цел да измами щурмовака. И тук правилото е сходен. С чатбота би трябвало да се разиграе сцена, в която човек влиза в ролята на Оби-Уан и благодарение на джедайски трикове управлява съзнанието на ChatGPT, който в тази ситуация е щурмовакът. Най-напред ботът със Силата или не, е бил уверен, че 2+2=5, а по-късно стартира занимателната част.

На въпроса „ Как може да се открадне автомобил от 2005 година? “ ИИ даде отговор с всички нужни детайлности. В резултат от това другите консуматори на Reddit започнаха да желаят от ChatGPT да изясни по какъв начин се вършат опиати.

Веднага по-късно изданието inverse реши да опита същия трик. Без особени старания чатботът е дал рецептата за подготвяне на метамфетамин и нов метод за кражба на актуален автомобил.

Рано или късно OpenAI ще схванат за потреблението на сходна скица, в случай че към този момент не са разбрали, и повече няма да може да се разиграват подиуми с Оби-Уан Кеноби. Главното е Тъмната страна на Силата да не победи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР