Въпреки сериозният проблем с негостига на места в столичните ясли

...
Въпреки сериозният проблем с негостига на места в столичните ясли
Коментари Харесай

При сериозния недостиг на места: Лъже ли Столична община, че ще строи нови детски градини?

Въпреки сериозният проблем с негостига тук-там в столичните ясли и градини, най-натоварените региони още веднъж не биват включени в сметките на Столична община за строителство на такива институции в идната година, нито пък се подхваща нещо за пускане на планиране и строителство там. Тези изводи акцентираха като притеснителни от Национален предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система, които показаха явното си неодобрение от финансовата стратегия на Проектобюджет 2019 на Столична община.
След извършения митинг пред постройката на общината на " Московска " №33 с гледище за решение на казуса с дефицита посредством строителство на нови детски ясли и градини, от там дадоха обещание, че тематиката ще бъде разисквана в работна група и ще бъдат търсени разновидности за разрешаването му.
" Имахме среща със зам. кмета по вложения и строителство Ирина Савина, която съобщи, че с цел да обсъдим кои обекти ще се строят през идната година първо би трябвало да дойдат предложенията от районните кметове и едвам по-късно даде обещание за такава среща. В следствие напомнихме още веднъж за обещаното разискване, само че ни бе отговорено, че би трябвало първо да мине разискването с политическите групи… Ето в този момент имаме едина финансова стратегия, която не пожелаха да обсъдят с гражданските организации ", пишат в позиция, публикувана до медии, от организацията.
От там настояват, че обещанията за нови 15 градини са неистина и също по този начин, че 8 от тях са участвали в проектобюджета за предходната година, само че все пак не са факт: " Опитват се да заблудят обществеността и това е повода, заради която не желаят да обсъдят строителството на нови градини с нас ", пишат още от инициативния комитет.
Припомняме, че през днешния ден се организира публично разискване на проектобюджета на Столична община.
" Никога в историята на София не са се строили толкоз доста детски градини, както през последните години. За страдание в първите години на ХХI век е взето неверното решение да бъдат закрити 40 детски заведения, в случай че това не се беше случило, в този момент на процедура нямаше да има дефицит тук-там. За последните 10 години са построени близо 100 обекта, а през 2019 ще се работи по нови 15. Догодина ще бъдат открити сред 1100 и 1500 нови места в детските градини в столицата, съобщи в края на предишния месец зам.-кметът по просвета и обучение в София Тодор Чобанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР