Въпреки сериозният отклик на групи за защита правата на човека,

...
Въпреки сериозният отклик на групи за защита правата на човека,
Коментари Харесай

Google отказа да премахне приложение за следене на жени

Въпреки сериозният отклик на групи за отбрана правата на индивида, както и политици Гугъл отхвърли да отстрани приложението на държавното управление на Саудитска Арабия, оповестява уеб страницата за технологии и просвета Гизмодо.
Заедно с други функционалности приложението дава опция на саудитските мъже да наблюдават и забранят пътуването на дамите и подчинените си.
Решението да не се отстрани приложението следва писмото, което бе изпратено на 21 февруари и което е подписано от дузина членове на конгреса, които приканват изпълнителните шефове на Apple и Гугъл да отстранен от своите магазини въпросното приложение.
В писмото на депутатите се признава, че приложението предлага и някои „ рутинни функции” като подаване на поръчка за преиздаване на изтичащи документ и като паспорти и регистрационни номера на клона.
Но в писмото се обръща особено внимание на „ паниката на представителите по отношение на характерностите на приложението, които пречат на свободното придвижване на саудитски дами и служащи мигранти “.
„ Изобретателността на американските софтуерни компании не би трябвало да се извращава, с цел да се нарушават човешките права на саудитските дами “, пишат те.
„ Иновациите от двадесет и първи век не би трябвало да не престават тиранията от шестнадесети век. Поддържането на това приложение във вашите бази разрешава на фирмите и американските ви чиновници да бъдат съучастници в потискането на дамите от Саудитска Арабия и служащите мигранти ", написа в писмото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР