Въпреки сериозния и постоянен наплив от отзовали се на инициативата

...
Въпреки сериозния и постоянен наплив от отзовали се на инициативата
Коментари Харесай

Разкази на очевидци: Как протича ваксинацията срещу коронавирус в София?

" Въпреки сериозния и непрекъснат напор от отзовали се на самодейността на да се даде опция за имунизиране на всички искащи с имунизацията на Астра Зенека целия следобяд през днешния ден сестрите, лекарите и администрацията на Медицинския център извънредно общително, умело и експедитивно обслужваха искащите да се запишат за имунизация или да се имунизират на момента ". Това пишат удовлетворени пациенти в групата Ваксини във Фейсбук. Днес в София против ковид.
“Въпреки че през вчерашния ден следобяд на телефона на този център ми споделиха, че ще имунизират всички пристигнали без записване, заради доста огромния брой искащи са почнали да изготвят описи. В 3 следобяд записваха към този момент за четвъртък. Периодично се отваряше опция за имунизиране на момента, тъй като очевидно не пристъпват към отваряне на “флакон ” преди да има квалифициран нужният брой искащи. В такива пролуки четирима мои близки на възраст сред 21 и 93 бяха имунизирани с първата доза на Астра Зенека “, пишат още искащи за имунизиране, посетили през днешния ден Пирогов.
 Ваксините понижават приблизително с две трети заразяването с COVID-19 Ваксините понижават приблизително с две трети заразяването с COVID-19
Ваксините на “АстраЗенека ” и “Пфайзер ” са понижили с две трети заразяването и предаването на ковид. Това...
Оттам прецизират, че подготовката се състои в попълване на формуляр за осведомено единодушие, който е общоприет за всяка здравна операция, издаване на картонче на имунизирания, в което се показва партидата на имунизацията и дата на последваща имунизация, както и инспекция на персонална карта.
Информираното единодушие остава в центъра. С талончето се подреждате за ваксина. След имунизирането изчаквате в продължение на най-малко 15 минути за възможна нежелана реакция.
“Право да се имунизират имат всички без оглед на здравноосигурителния им статус, както и дълготрайно или непрекъснато пребиваващи чужденци с Личен номер на чужденец (ЛНЧ) - ваксинирахме двама такива наши близки. Реципрочно право имат нашите сънародници в чужбина (уточнявам преди да писне някой що може чужденци преди всички българи, както пишат някои що единствено в София). Правото да се ваксинирате в Пирогов не е обвързано с местопребиваване. Ако локалните ви РЗИ-та и лечебни заведения се попипват, организирайте си пролетна разходка до омразната ви София “, поучават още гости на Пирогов.
“Бих желала от името на нашето семейство и другари да изкажа признателността и възторга ни от професионализма и човещината на чиновниците (медицински и немедицински персонал) на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " за експедитивното им, резултатно и общително отношение в тази невиждана обстановка. Върнахте ни вярата в българската здравна система. Бъдете здрави! “, се споделя още в обявата на признателните пациенти, получили ваксина против COVID-19.
 НЗОК обясни по какъв начин персоналните лекари да регистрират направена ваксина поради десетте лв. НЗОК обясни по какъв начин персоналните лекари да регистрират направена ваксина поради десетте лв.
Стартира разпределението на постъпващите дози и слагането на ваксини при общопрактикуващите лекари (ОПЛ), оповестиха от Здравната каса,...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР