Въпреки санкциите, наложени от ЕС, Русия продължава да получава скъпо

...
Въпреки санкциите, наложени от ЕС, Русия продължава да получава скъпо
Коментари Харесай

Въпреки санкциите в Русия пристигат скъпи вина от Бургундия

Въпреки глобите, наложени от Европейски Съюз, Русия продължава да получава скъпо вино, създадено в европейски страни, чиято цена доближава десетки хиляди долара на бутилка. Това се удостоверява от разследване на The Insider, предава съветската версия на " Свободна Европа ". В него се споделя, че в доставките е взел участие Алексей Репик, който изданието дефинира като другар на дъщерята на президента Владимир Путин - Катерина Тихонова.

Санкциите включват възбрана да се изнасят за Русия луксозни артикули на стойност над 300 евро. Въпреки това, съгласно The ​​Insider, скъпите виновност не престават да влизат в страната чрез схеми за заобикаляне на глобите. В края на предходната година компания, благосъстоятелност на Алексей Репик, доставила в Русия към 800 бутилки от най-редките виновност от Бургундия, Бордо и Пиемонт, чиято цена постоянно надвишава един милион рубли на бутилка. Общата стойност на импортираното вино възлиза на съвсем 4 милиона евро.

Вината не са пуснати на обществена продажба, само че могат да бъдат открити в заведения за хранене, благосъстоятелност на Репик и Иван Сибирев, някогашен общоприет шеф на огромен контрагент на " Газпром ".

Както беше посочено по-рано в разследване на " Важни истории " и " Шпигел ", Репик е обвързван с най-малката щерка Катерина Тихонова. По-специално се твърди, че тя е употребила бизнес аероплан, благосъстоятелност на офшорната компания на Репик.

Според The Insider европейски медиатори са помогнали на компанията на Репик да заобиколи глобите. Партиди от скъпи виновност били докарани в Русия като " предмет за узаконяване ", което, наред с други неща, прави допустимо подценяването на митническата стойност на стоките. Има и други способи за заобикаляне на глобите, по-специално посредством мним пренос през съветската територия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР