Въпреки съмненията, че бъдещият политически проект на Кирил Петков и

...
Въпреки съмненията, че бъдещият политически проект на Кирил Петков и
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ в един глас срещу партията на Кирил Петков и Асен Василев |

Въпреки подозренията, че бъдещият политически план на Кирил Петков и Асен Василев ще " открадне " гласове главно от така наречен протестни партии - Демократична България, ИБГНИ и ИТН, към този момент втори ден рецензиите към него идват извънредно от страна на мастодонтите ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

Днес пред БНР водещи фигури от двете партии отново изстреляха вербален залп против към този момент някогашните министри от първото служебно държавно управление на Стефан Янев.

„ Не ни вършат положително усещане тези опити за „ политическо бракониерство " от страна и на президентската администрация по отношение на новия политически план на Кирил Петков и Асен Василев. Изходът е един - президентът Румен Радев да се разграничи от тези информации, че човек от неговата администрация е подпомагал за контактите на Петков и Василев с партия „ Екогласност “, която е част от нашата коалиция “, сподели пред националното радио депутатът от Българска социалистическа партия Стоян Мирчев.

Той разгласи и че не вярвал тази нова групировка да вземе от гласовете на Българска социалистическа партия, тъй като " те и двамата са десни хора ". Затова съгласно него опитът за " бракониерстване "  щял да има противоположен резултат.

" По-скоро, съгласно мен би трябвало да се тормозят сътрудниците от Демократична България, тъй като и профилът, и познанствата, единият от министрите е взел участие в основаването на Демократична България, така че те би трябвало да са обезпокоени от новия предстоящ формат ", сподели още Мирчев.

Мирчев съобщи, че е имал информация за срещи на Кирил Петков с водача на " Екогласност " Емил Георгиев за опит за покана за мандатоносителство.

" Бракониерстването обаче в политиката, от хора, които споделят, че са морални, а вършат такива опити - очевидно ти не си представител на този нов морал и нова политика, за която пледираш... Това е много неправилна игра... Това е мръсна игра под масата, уповавам се и господин Румен Радев да се разграничи от тях... Става дума за господин Копринков от президентството, аз съм сигурен, че това е името зад тази нечиста процедура, която се пробва да се наложи... ", съобщи Мирчев в предаването " Преди всички ".

Според него не може с десни ограничения да се вършат леви политики.

" Когато някой ти споделя, че не е нито вляво, нито вдясно, очевидно няма да направи нищо потребно за хората ", разяснява концепциите на Петков и Василев Мирчев.

По думите на Мирчев Българска социалистическа партия по-скоро ще остане на позицията да поддържа за идните президентски избори двойката - Радев-Йотова.

" Независимо, че по места ще се излъчат предложенията на структурите ни, ние сме демократична партия, тъй че процесите за издигане на претенденти за президент и за депутати вървят редом. Предложенията при нас вървят от горе на долу. Радев и Йотова ще имат редица номинации, в това съм сигурен ", добави Мирчев.

Радомир Чолаков от ГЕРБ също пред БНР дефинира новия политичечески план като " удар с таран " и го съпостави с партията на Слави Трифонов, която блесна с безредните си дейности в досегашното си съществуване на политическата сцена.

„ На два пъти през тази година се реализира „ удар с таран “ против политическата система. Първия беше с партията Има Такъв Народ, който не съумя, и в този момент може би по тази причина се появява и този нов план на Петков и Василев. Това е рисково за българската политическа действителност, не за нас “, сподели някогашният народен представител на Бойко Борисов.

Според него партиите са част от гражданското общество, а ние като че ли забравихме за това.

" Чудя се за какво последно време се забавляваме и изпитваме наслаждение от концепциите за основаване на параполитически планове, които би трябвало да ударят остарялата политическа система въз основата не неразбираеми връзки, неразбираемо финансиране и идеология ", добави той.

Според него това няма да доведе до нещо по-добро. 

Чолаков не уточни кой ще е претендентът за президент на ГЕРБ и съобщи, че не знае кой ще е.

" Но българското общество има потребност от миротворец президент, той не би трябвало да изгаря мостове, и да не води войни против една част от обществото, с цел да наложи своите си хрумвания. Разчитам че, претендентът на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили ще е подобен човек - изграждаш мостове. Ще забележим дали обществото ще избере войната, или ще избере мира ", добави Чолаков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР