Въпреки руските нападения с ирански бойни дронове в Украйна, Израел

...
Въпреки руските нападения с ирански бойни дронове в Украйна, Израел
Коментари Харесай

Военният министър на Израел: Няма да предоставяме оръжия на Украйна

Въпреки съветските набези с ирански бойни дронове в Украйна, Израел продължава да изключва опцията да доставя оръжие на въоръжените сили на Украйна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7733
" Искам ясно да заявя, че не продаваме оръжия на Украйна ", сподели нощес израелският министър на защитата Бени Ганц пред радио " Кол Чай ". Той означи, че в  в Украйна се изпраща само здравна и филантропична помощ, и по този начин ще остане и отсега нататък.

" Аз съм министърът на защитата и аз давам отговор за износа на израелски оръжия ", акцентира Ганц.

Според украински медии украинският външен министър Дмитро Кулеба е споделил през вчерашния ден, че страната му би трябвало да изиска от Израел системи за противовъздушна защита, с цел да се пази от съветските офанзиви.

" Ако политиката на Израел в действителност е поредно да противодейства на разрушителните дейности на Иран, то тогава е време Израел намерено да поддържа Украйна ", декларирал Кулеба.

Според Киев през последната седмица и половина при набези с дронове и ракетни офанзиви в Украйна са починали над 70 души.

Израел значително се въздържа да заема позиция по отношение на войната на Русия в Украйна, с цел да не заплаши връзките си с Москва.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР