Въпреки решението на ЦИК за три места за събиране на

...
Въпреки решението на ЦИК за три места за събиране на
Коментари Харесай

Изборните книжа от вота в София отново ще се събират само в Арена Армеец

Въпреки решението на ЦИК за три места за събиране на изборните бумаги в столицата, и тази година бюлетините от вота в София ще се събират само в зала "Арена Армеец ". Това оповестиха в ефира на Българска национална телевизия от Общинската изборна комисия в столицата.

За страдание "Арена Армеец " е единственото място, където могат да бъдат обособени трети пункта за приемане на изборните бумаги и материали, съобщи Полина Витанова, ръководител на ОИК-София.

Тя прикани членовете на Секционни изборни комисии да се включат в образованията за осъществяване на изборите, защото вотът в София ще е най-сложен: тук-там гласоподаватели ще гласоподават с четири бюлетини, а СИК-овете ще би трябвало да попълнят изборни протоколи от по 18 страници.

Протоколите са доста по размер, разнообразни по размер и без да бъде подготвен човек и да му бъде показано тъкмо къде са слабите места, къде би могло да се получи несработила контрола, не биха могли членовете на ЦИК необучени в изборния ден да се ориентират вярно и да дойдат с правилно попълнени протоколи, съобщи Жана Иванова, секретар на ОИК-София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР