Въпреки различията помежду ни устойчивият диалог трябва да продължи и

...
Въпреки различията помежду ни устойчивият диалог трябва да продължи и
Коментари Харесай

Турският външен министър в Израел: Въпреки различията помежду ни диалогът трябва да продължи

Въпреки разликите посред ни устойчивият разговор би трябвало да продължи и това е значимо освен за нас, само че и предвид на мира в района. Това съобщи турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу на взаимна конференция с израелския си сътрудник по време на аудиенция в Израел, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, представена от Българска телеграфна агенция.

Той дефинира своя диалог с израелския външен министър Яир Лапид като " доста откровен " и му благодари за този метод.

На конференция след диалога с Лапид Чавушоглу сподели, че двете страни са се договорили са съживят връзките в доста области, като възобновят и диалозите по въпроса за гражданското въздухоплаване.  



" С Израел се съгласихме да прибавим нова сила към нашите връзки и да установим разнообразни механизми оттук насетне. Работата по един позитивен дневен ред може да ни помогне и за това да се оправим градивно с неразбирателствата посред ни ", сподели още Чавушоглу.

Чавушоглу съобщи също, че нормализирането на връзките сред Турция и Израел ще окаже " позитивно влияние " за реализиране на спокойно решение на палестинския спор.

Визитата е първата на равнище външен министър на Турция в Израел от 15 години насам. Посещението се вписва в процеса на нормализиране на връзките сред Израел и Турция.

Вчера външният министър на Турция беше в Палестина, където организира диалози с палестинския си сътрудник Рияд ал Малики и с президента Махмуд Абас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР