Въпреки разхлабването на противоепидемичните мерки и отварянето на шопинг центровете,

...
Въпреки разхлабването на противоепидемичните мерки и отварянето на шопинг центровете,
Коментари Харесай

Свободните търговски площи през второто тримесечие слабо се увеличават

Въпреки разхлабването на противоепидемичните ограничения и отварянето на шопинг центровете, вътрешното ползване остава на доста ниски равнища през второто тримесечие на 2020 година В отговор на намалените продажби множеството марки се стремят да усъвършенстват своята мрежа от обекти, което води до нарастване на свободните площи. През юни този индикатор доближи 7% в София, при 5% преди изключителното състояние, сочат данните на консултантската компания Cushman & Wakefield Forton. Ограничен е и броят на новите обекти в моловете, защото наемателите към момента задържат проектите си за разширение.

„ През май оборотът в търговията бележи рекорден спад по данни на Национален статистически институт, като се регистрира най-голямото намаляване на този индикатор от 2001 година Брандовете за мода и обувки и развлекателната промишленост изпитаха внезапен спад в приходите заради неработещите магазини. Продажбите онлайн нарастват доста като размер въпреки и към момента да не могат да компенсират загубите на търговците от интервала на затваряне и последващите месеци. Все повече бизнеси употребяват този инструмент и в дълготрайните си тактики “, разяснява Иван Граматиков, управител „ Търговски площи “ в Cushman & Wakefield Forton.

Продажбите на артикули, които не са от първа нужда, бяха под сериозен напън по време на изключителното състояние, показват от компанията. На фона на общата нерешителност и стесняване на бизнесите, някои от марките, стъпили неотдавна в българския пазар, осъществят плануваните си разширения. Примери за това за дискаунт веригите Pepco и KiK Design, които малко след откриването на първите си обекти у нас, отварят и нови местоположения.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР