Въпреки прогнозите на Булгаргаз за продължаващ спад на цената на

...
Въпреки прогнозите на Булгаргаз за продължаващ спад на цената на
Коментари Харесай

Газът евтин, но топлофикациите искат от юли сериозен скок на цените си

Въпреки прогнозите на " Булгаргаз " за продължаващ спад на цената на природния газ и задържането му на ниски равнища в идващите месеци, топлофикационните сдружения всеобщо са поискали от енергийния регулатор да вдигне фрапантно цените им от юли, сочат импортираните от тях заявки. Това се отнася както за топлиннаата, по този начин и за електрическата сила.

Някои от тях желаят да си върнат цените от преди намаляването им при започване на април поради поевтинелия с близо 43 на 100 природен газ, а други желаят надалеч по-високи цени.

Регулаторът смъкна от април цената на парното в страната приблизително с близо 22 на 100. За потребителите в София цената на топлинната сила падна с 26.47 %, а във Враца – с 22,.2%. Във Велико Търново поевтиняването бе 17.54%, в Бургас – 17.30 %, а в Разград – 16.88 на 100. В Плевен понижението бе с 15.65 %, а в Пловдив - с 12.11%. Най-малко бяха орязани цените на топлофикацията във Варна – с 8.27%.

Макар " Булгаргаз " за изиска ново понижение на цената на газа от май с 6.7 на 100 и да пресметна продължаващо минимално понижение за юни, топлофикациите са внесли заявки за съществено повишаване.

За това първо сигнализира някогашният омбудсман и настоящ водач на гражданското придвижване Идправисе.бг Мая Манолова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР