Въпреки продължаващия спад на биткойна и сътресенията на крипто пазарите,

...
Въпреки продължаващия спад на биткойна и сътресенията на крипто пазарите,
Коментари Харесай

Биткойнът се срива, но крипто миньорите не са притеснени

Въпреки продължаващия спад на биткойна и разтърсванията на крипто пазарите, водещите компании за рандеман на криптовалути остават спокойни и настояват, че бизнесът им няма да пострада от волатилността на цените.

Някои даже виждат в нея опция за разширение на пазарния дял, защото по-малките съперници може да не устоят на натиска, написа електронното издание Cointelegraph.

Цените на биткойна доближи най-ниската си точка от декември 2020 година насам, само че от "добивната " крипто компания Marathon Digital Holdings считат, че тактика им ги защищава от съвсем всички резултати на мечия пазар. Вицепрезидентът на компанията Чарли Шумахер разяснява пред Cointelegraph, че поддържа базата на разноските от към 6200 $ на всеки "изкопан " биткойн през първото тримесечие.

Marathon е третият максимален собственик на биткойни измежду обществените компании, по данни на BitcoinTreasuries. Компанията има потенциал да генерира 3.9 екзахаша (EH/s) мощ. Хашрейтът е термин, който разказва изчислителната дарба на компютърните конфигурации, включени в блокчейн системата на биткойна.

Шумахер добави, че напускането на някои от по-малките играчи на пазара по време на низходящите придвижвания основава опция за по-големите играчи, като Marathon, да се възползват от по-ниската компликация при "копаенето " на криптовалутите и от отслабената конкуренция.

„ Тъй като хешрейтът понижава, има низходяща промяна на компликацията, което понижава разноските за сила за миньорите, които не престават. Следователно тези, които са останали, могат да се възползват, като евентуално завоюват повече биткойни ", изясни той.

Изпълнителният шеф на Riot Blockchain Джейсън Лес също показва успокоение по отношение на настоящата и бъдещата волатилност на пазара на биткойна.

Лес показва като главен мотив мощния баланс на компанията си, която не е обременена с дълготраен дълг. По думите му, измененията в пазарните условия не въздействат на проектите на компанията за рандеман на криптовалути и тя продължава да усилва своя хашрейт всеки месец.

Главният изпълнителен шеф на Redivider Том Фрейзър също не е смутен от вероятността за по-нататъшен нескончаем спад. Redivider е частен снабдител на центрове за данни за интервенции за рандеман на биткойн в профилирани зони, предопределени да облагодетелстват служащите в по-бедните райони на Съединени американски щати.

Ядрото на бизнеса на Redivider е в ръководството на центрове за данни, чиято изчислителна мощ може да бъде наета от компании за рандеман против възнаграждение. Фрейзър споделя още, че в случай че центровете му за данни нямат наематели в избран миг, компанията може да поддържа поток от доходи за всички свои уреди във всеки един миг, като употребява хашрейта и добива криптовалути за лична сметка.

Той не разкрива каква е базовата цена на добиваните от компанията биткойни, само че е безапелационен, че пазарният срив оказва едва въздействие върху дълготрайните ѝ проекти.

„ Корекциите на пазара се случват, тъй като биткойнът е доста неустойчив, както и всеки различен сходен клас активи. Нестабилността няма да попречи на нашата тактика, а тези моменти, в действителност, дават възможности”, споделя Фрейзър.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР