Въпреки продължаващата търговска война между Вашингтон и Пекин и забавящата

...
Въпреки продължаващата търговска война между Вашингтон и Пекин и забавящата
Коментари Харесай

Китай изпревари САЩ в световната класация за най-много милионери

Въпреки продължаващата комерсиална война сред Вашингтон и Пекин и забавящата се китайска стопанска система, в този момент Китай има повече по-богати жители в сравнение с Съединени американски щати, съгласно ново изследване на швейцарската банка Credit Suisse.

Публикуваният в понеделник отчет откри, че 100 милиона китайци към този момент са в топ 10% от международното благосъстояние, спрямо 99 милиона американци, които са в челните 10 % на най-богатите. Изискват се персонални спестявания в размер на най-малко 109 450 щатски $, с цел да бъдат включени дадени лица в първите 10% от най-богатите хора в света.

" Въпреки комерсиалното напрежение сред Съединените щати и Китай през последните 12 месеца, и двете страни са постигнали съществени резултати в основаването на благосъстояние, допринасяйки надлежно 3,8 трлн. и с 1,9 трлн. $ през последните 12 месеца ", означи Нанет Хечлер-Файдхербе от Credit Suisse.

Докато Китай изпревари Америка във връзка с тази ранглиста, Съединени американски щати към момента водят що се отнася до свръхбогатите, представляващи 40% от международните милионери, като в това време 40% от тези американски богаташи са и измежду първия 1% по световно систематизиране на благосъстоянието, се показва в отчета на швейцарската банка.

Броят на доларовите милионери в Съединени американски щати се е нараснал по отношение на предходната година с 675 000 до 18,6 милиона. Това значи, че близо един от всеки 14 възрастни в Америка е милионер.

Според Credit Suisse бързото китайско икономическо разгръщане и способността на добре-обвързаните елити да " улавят " извънгабаритни приходи разрешиха на Китай да заменят Европа " като главен източник на напредък на международното благосъстояние и да заменят Япония като страната с втория по величина брой милионери ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР