Въпреки продължаващата криза със спада на стойността на акциите на

...
Въпреки продължаващата криза със спада на стойността на акциите на
Коментари Харесай

Фич повиши кредитния рейтинг на банките в Гърция въпреки кризата с пазарната капитализация

Въпреки продължаващата рецесия със спада на цената на акциите на гръцките банки на фондовата борса, интернационалната кредитна организация " Фич " (Fitch) е повишила кредитния рейтинг на главните гръцки банки, оповестява организация АНА-МПА.

Дългосрочният рейтинг на " Алфа банк " и на Националната банка е нараснал от RD на CCC+, а на " Юробанк " и на банка " Пиреос " от RD на CCC.

Краткосрочният рейтинг и на четирите банки е нараснал от RD на CCC. Всички останали рейтинги на банките остават непроменени, съобщи Българска телеграфна агенция.

Като съществена причина за повишението на оценката " Фич " акцентира анулацията на финансовия надзор върху тегленето на депозити и свободното придвижване на капитали в страната. Според организацията в следствие гръцките банки сега на процедура са в положение да обслужват всичките си отговорности.

Все отново организацията отбелязва, че кредитният профил на гръцките банки остава доста сензитивен при положение на утежняване на икономическата среда или на доверието в банковата система, макар че рисковете и по двата пункта са намалели през последните 15 месеца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР