Въпреки проблемите на Tesla бизнесменът Илън Мъск не се спира

...
Въпреки проблемите на Tesla бизнесменът Илън Мъск не се спира
Коментари Харесай

Мъск с нов проект за транспорт от следващо поколение

Въпреки проблемите на Tesla предприемачът Илън Мъск не се стопира и търси реализация на странични планове отвън електрическите автомобили.

Последният подобен е обвързван с компанията му Boring Company, която ще търси опция за финансиране, създаване и опериране на високоскоростна транспортна система, която да свърза летището в Чикаго с центъра на града, оповестява CNBC.

Фирмата беше неотдавна основана от Мъск, като главната цел е посредством нея да се строят транспортни тунели за придвижването на супербързи влакове.

По думите на кметът Рам Еманюел цената на плана към момента не е ясна. Все отново той изяснява, че финансирането за така наречен O " Hare Express Service ще бъде събрано от таксите след пускане на услугите, а в началото инвестицията ще бъде обезпечена напълно от концесионера.

Кметът добавя, че към транспротната система няма да бъдат ориентирани пари на данъкоплатците.

В Twitter Мъск изяснява, че системата ще прилича на Hyperloop, само че няма да е тъкмо като ней, защото няма да употребява вакуум. Той добавя, че евентуално ще се употребяват електрически влакове, като към момента не е несъмнено дали ще се движат по релси.

The Boring Company will compete to fund, build & operate a high-speed Loop connecting Chicago O’Hare Airport to downtown https://t.co/bRqKpzSJjz
— Elon Musk (@elonmusk) November 30, 2017
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР