Въпреки призивите за спиране на огъня и състрадание на фона

...
Въпреки призивите за спиране на огъня и състрадание на фона
Коментари Харесай

ООН: Над 80 млн. бежанци са разселени

Въпреки апелите за прекъсване на огъня и съчувствие на фона на пандемията от ковид, насилието и преследването принуждават хората да бягат от домовете си . Организация на обединените нации регистрира рекорден брой разселени хора по света, осведоми Агенция Франс Прес.

Към края на 2019 година 79,5 милиона души са разселени , в това число близо 30 милиона бежанци, което е повече от 1% от международното население.

И Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците разясни, че предварителните калкулации демонстрират, че повече хора , над 80 млн. души, са били принудени да изоставен домовете си през 2020 година

Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди предизвести, че обстановката ще се утежни, в случай че международните водачи не спрат войните.

През март генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, до момента в който светът се бори с ковид, който лиши живота на повече от 1,5 милион души.

Но предварителните данни на Организация на обединените нации от първата половина на 2020 година демонстрират, че насилието в Сирия, Демократична република Конго, Мозамбик, Сомалия и Йемен принуждава още хора да бягат от домовете си.

Подчертава се, че някои ограничавания против ковид затрудняват бежанците да стигнат до безвредно място.

По време на пика на първата вълна през април 168 страни изцяло или отчасти са затворили границите си , в това число 90 страни, които са ги затворили и за бежанци. Оттогава 111 страни са намерили " прагматични решения " за приемане на бежанци.

Въпреки това бежанските молби са спаднали с 1/3 през първата половина на годината по отношение на същия интервал на 2019 година

В същото време броят на разселените уязвими бежанци в трети страни е намалял на половина до единствено 17 400 през първите 6 месеца на 2020 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР