Въпреки притеснителните прогнози за световния икономически растеж, изглежда, че туристическият

...
Въпреки притеснителните прогнози за световния икономически растеж, изглежда, че туристическият
Коментари Харесай

В кои страни туристите харчат най-много пари?

Въпреки притеснителните прогнози за международния стопански напредък, наподобява, че туристическият бранш продължава да бележи мощни резултати година след година, без да демонстрира признаци за закъснение. За доста хора пътуването в непознати продължава да е най-хубавия метод за опознаване на разнообразни култури, основаване на нови другарства и за разширение на мирогледа.

Същевременно с това туристическият бранш продължава да е главен стопански бранш в доста страни. Общата стойност на световната туристическа промишленост през 2018 година е била 1,7 трилиона $, като приходите от туризъм бележат по-бърз ритъм на напредък от международната стопанска система. Азиатско-тихоокеанският район да вземем за пример регистрира максимален напредък спрямо миналата година, като туристите, посетили страни от този район, са похарчили 7% повече спрямо 2017 година Регионът с най-големи облаги обаче продължава да е Европа, като през 2018 година страните от Стария континент са привлекли общо 570 милиарда $ от интернационален туризъм.

Ето и по какъв начин наподобява графиката на  Howmuch.net, която илюстрира сумите, изхарчени от интернационалните туристи в другите страни по света о през 2018 година За графиката са употребявани данни на Световната комерсиална организация(СТО).
worlds-top-tourist-destinations-money-spent-b255.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР