Въпреки предупрежденията на американския президент Доналд Тръмп и въпреки призивите

...
Въпреки предупрежденията на американския президент Доналд Тръмп и въпреки призивите
Коментари Харесай

Турция официално заяви, че подготвя нахлуване в Сирия

Въпреки предизвестията на американския президент Доналд Тръмп и макар апелите на Европа, Турция е покрай започване на своя война в Сирия. От външното министерство на южната ни съседка оповестиха, че се приготвя военна интервенция на изток от река Ефрат в Северна Сирия, където да откри зона за сигурност, предава Anadolu Agency, представена от Economic.bg.

``
реклама

„ Установяването на зона за сигурност е от особена значимост за сирийците, с цел да имат те безвреден живот поради нейното значение за стабилността и мира в нашия район, съобщи министерството в известие в Twitter. „ Турските сили за сигурност в никакъв случай няма да толерират основаването на терористичен кулоар на нашите граници. Всички мерки за интервенцията са завършени “, добави турското министерство ”, написаха още от там.

Вчера, когато стана ясно, че Ердоган желае да нахлуе в Сирия, а Тръмп старира интервенцията по изтеглянето на американските войски от там, Сирийските демократични сили (СДС), водени от кюрдите, оповестиха готовността си да стартират „ пълномащабна война “ против Турция, в случай че Анкара започва нова военна интервенция в северните региони на Сирия.

„ Съюз на демократичните сили остават ангажирани с рамката, основана от механизма за сигурност. Въпреки това, с цел да защитим себе си и хората си, няма да се колебаем да отговорим с тотална война през границата на всяко непровокирано нахлуване от страна на Турция “, написа водачът на организацията Мустафа Бали.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще бъде подложен под увеличаващо се напрежение, откакто Белият дом разгласи, че ще изтегли войските си от Сирия, преди „ от дълго време плануваната “ турска интервенция. За него поддържането на войски там и поддръжката за кюрдските съдружници е прекомерно скъпо за Съединени американски щати.

Той въпреки всичко изключи разновидността Съединени американски щати да оказват помощ на Турция за военната намеса и се зарече, че „ в случай че Турция направи нещо, което аз, в моята огромна и ненадмината мъдрост, счета за (нередно), то аз тотално ще унищожа и изпепеля стопанската система на Турция “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР