Въпреки последните оптимистични прогнози на социолозите, че консервативният премиер Борис

...
Въпреки последните оптимистични прогнози на социолозите, че консервативният премиер Борис
Коментари Харесай

Британската лира не повярва на социолозите

Въпреки последните оптимистични прогнози на социолозите, че консервативният министър председател Борис Джонсън ще завоюва с огромна преднина вчерашните общи избори, английската лира потегли надолу заради вероятната неустановеност в кралството. В ранния следобяд тя загуби 0,4% по отношение на $ и се търгуваше за $1.3132 и  €1.1798 (1 евро за 84.73 пенса).

Прогнозите, огласени от " Файненшъл таймс ", бяха за съкрушителна победа на консерваторите с 43% против 33% за лейбъристите на Джереми Корбин. Либералдемократите трябваше да разчитат съгласно сондажите на не повече от 12%, Шотландската националистическа партия - 4%, а партията Брекзит и зелените - по 3%. До среднощ българско време законът забраняваше да се оповестяват планирани резултати, което означаваше след отпечатването на днешния брой на вестника.

Изборите във Англия са мажоритарни в един тур. Събралият най-вече гласове печели депутатско място, даже да е получил по-малко от половината бюлетини. Главният въпрос бе по какъв начин ще продължи процедурата за Брекзит.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР