Въпреки похарчените милиони, хвърлените усилия и хилядите загинали в борбата

...
Въпреки похарчените милиони, хвърлените усилия и хилядите загинали в борбата
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Тероризмът е заплаха за всеки един човек

Въпреки изхарчените милиони, хвърлените старания и хилядите починали в битката с тероризма той продължава да бъде опасност освен за сигурността на страните, на съюзите, които те образуват, само че и за сигурността на всеки човек. Това разяснява на 13-ата годишна интернационална конференция „ Тероризъм и електронни медии " министърът на защитата Красимир Каракачанов.
„ Никой от нас не е застрахован от сходно събитие. Помним 2012 година какво се случи на аерогарата в Сарафово, където беше взривен рейс с израелски туристи ", акцентира той.

Министърът уточни подхванатите ограничения за по-добро взаимоотношение сред ведомствата, измежду които възстановяване на антитерористичното законодателство и концептуалната рамка за битка с тероризма, признатата тактика за противопоставяне на радикализацията и тероризма. „ За нейното използване беше създаден народен проект, беше обнародван закон за противопоставяне на тероризма. Законът за защитата и въоръжените сили на Р България беше променен също, с цел да регламентира присъединяване на въоръжените сили в битката с тероризма. Бяха извършени и две огромни учения с присъединяване и на специфичните ни сили ", сподели Каракачанов.

„ Нестабилността идваща от Близкия Изток носи опасност за сигурността на всички. Бежанските потоци, незаконният трафик на хора носят съществени закани и могат да се трансфорат в инструмент на радиалния ислям, който с методите на тероризма се трансформира се трансформира в гневен съперник на европейската християнска цивилизация.
България, като страна членка на НАТО и Европейски Съюз, интензивно взе участие в общите старания за справяне с невижданите провокации в динамичната и изменена среда за сигурност ", акцентира военният министър.

Каракачанов акцентира, че терористите употребяват все по-често многочислени паравоенни формирования, възползват се от опциите на световната мрежа и на интернет основаните електронни медии, на обществените мрежи, за намиране и набиране на почитатели и финанси.

„ Колкото и да се разделяме в Европа и да си приказваме за това кой е повече и кой по-малко либерален, ние можем и би трябвало да беседваме между тях. С терористите не можем да беседваме, тяхната цел е въздействие и притежаване на целия свят. Нещо, за което ние няма по какъв начин да преговаряме ", безапелационен бе Красимир Каракачанов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР