Въпреки поетата отговорност от сръбското правителство за разпространението на коронавируса

...
Въпреки поетата отговорност от сръбското правителство за разпространението на коронавируса
Коментари Харесай

Кралев: Григор Димитров е заразен в Сърбия, не е пренесъл вируса там

Въпреки поетата отговорност от сръбското държавно управление за разпространяването на ковид по време на проведената от Новак Джокович верига демонстративни тенис шампионати " Адриа тур " медиите в западната ни съседка не престават опитите да трансферират виновността върху Григор Димитров. Българският топтенисист стана първият от участниците, дал позитивна проба за COVID-19, и това се стори задоволително съображение за бащата на сръбския №1 в света - Сърджан Джокович, да заключи, че 29-годишният хасковлия е популяризирал болестта.

Освен Димитров с потвърдена зараза след това се оказаха двама от треньорите му - Кистиан Гро и Алгис Христов, последният му противник - Борна Чорич (Хър), сръбският тенисист Виктор Троицки, двама от треньорите на Джокович - Марко Паники и Горан Иванишевич, както и самият Новак и брачната половинка му Йелена.

Поредното сръбско издание, което реши да приглася на Сърджан Джокович, стана белградският в. " Телеграф ", който разгласява фоторепортаж от взаимните действия на Новак и Григор по време на първите два шампионата, които се оказаха и последни от веригата. " Вижте по какъв начин Новак най-вероятно се е заразил след контакт с Григор Димитров ", гласи заглавието на галерията със фотоси от другарските мачове по футбол и по баскетбол в Белград и Задар, в които българският и сръбският тенисист играха дружно и имаха непосредствен контакт.

Отношение по тематиката през днешния ден взе българският министър на младежта и спорта Красен Кралев. Той отбрани първата ракета на страната ни и даде очевидното пояснение на протичащото се в Сърбия.

" Новак Джокович е икона в Сърбия и там по всевъзможен метод се пробват да понижат неговата виновност, а най-удобният в тази ситуация беше Григор Димитров. Сърбите упрекват Григор, а целият свят упреква уредниците, тъй като са подценили епидемиологичната конюнктура в страната. Самият факт, че всички контактни от първа линия, които са контактували с Григор в Хасково, са негативни, съгласно мен демонстрира, че Григор се е заразил в Сърбия, а не е пренесъл болестта там - посочи Кралев пред " Нова телевизия ". - Не мога да кажа кой е отговорен. Проблемът е различен и визира спорта в международен мащаб. Във всяка една страна сега вътрешните шампионати и тренировките са възобновени. Най-голямото предизвикателство ще бъдат интернационалните надпревари, тъй като във всяка страна епидемиологичната конюнктура е друга, взела е разнообразни ограничения за позволява на жители на своята територия, има разнообразни здравни ограничения за битка с пандемията. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР