Въпреки по-високия процент на положителни тестове през последния месец, българите

...
Въпреки по-високия процент на положителни тестове през последния месец, българите
Коментари Харесай

Галъп: Българите възприемат по-спокойно ситуацията с COVID-19 въпреки ръста на заразени

Въпреки по-високия % на позитивни проби през последния месец, българите в този момент гледат по-спокойно на обстановката с ковид спрямо времето преди месеци. Това демонстрират данни от проучване на организация "Галъп интернешънъл ", направено "лице в лице ". Изследването е било в интервала 2-10 юли измежду 806 души, оповестяват от организацията.

През юли 35 на 100 са твърдели, че "коронавирусът е голяма опасност ", само че 46 на 100 са били по-близо до мнението, че "коронавирусът е като грипа и не е толкоз рисков ". Останалите са показали съмнение в отговора си.

60% от българите се опасяват от COVID-19, само че никой не желае да се връщат ограниченията

Ясно са се обрисували разликите сред поколенията-сред най-възрастните закономерно е надвил по-голям почит пред вируса, до момента в който при по-младите по-чувствително публикувано е било спокойното становище, допълниха от организацията.

Близо половината от участниците са изразили поддръжката си за работата на националния действен щаб против ковид, а 34 на 100 не са я одобрявали.

На фона на отношението на обществото към вируса в последните седмици, тази поддръжка за дейностите на щаба наподобява по-скоро протоколна. Българите към този момент в огромна степен разчитат на личната си отговорност, прибавиха още от "Галъп ".

Най-сериозни дялове респонденти са приели да лимитират визитите си в търговски центрове и заведения за хранене, а минимален дял са били склонни да понижат времето с другари. Това се дължи и на виталния стандарт, който, изключително измежду по-възрастните хора, не благоприятства визитата на търговски комплекси и заведения за хранене. В отговорите "се оглежда " и декларативност, изключително във връзка с комерсиалните центрове и заведения за хранене.

Работата от у дома е била подкрепена от 47 на 100 от участниците в проучването, които са декларирали, че не биха имали нищо срещу постоянно да работят от у дома, само че 32 на 100 намират причини срещу този метод на работа.

В проучването 46 на 100 са се разгласили срещу отдалеченото образование, 28 на 100 са били "за ", а 26 на 100 не са могли да преценяват.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР