Въпреки планираното завръщане на американския екип и екипаж през тази

...
Въпреки планираното завръщане на американския екип и екипаж през тази
Коментари Харесай

НАСА купува повече полети със Союз за непрекъснат достъп до МКС

Въпреки плануваното завръщане на американския екип и екипаж през тази година, НАСА възнамерява да закупи още полети с съветския Союз до 2020 година

Агенцията се придържа към рекомендацията на Консултативния съвет по сигурност на въздушното пространство (ASAP), откакто са повдигнати опасения за неналичието на аварийна алтернатива , покриваща евентуалните закъснения, които биха могли да бъдат понесени по време на етапа на изпитателните полети за Dragon2 и Starliner, оповестява " НАСА спейсфлайт ".

Съединени американски щати употребяват Союз като средство за превозване на астронавтите си след изтеглянето на галактически совалки през 2011 година НАСА разчита на Союз като аварийна алтернатива и заради исторически казус, в това число неговата жизненоважна транспортна роля, след загубата на " Колумбия " през 2003 година

Апаратите Starliner на Боинг и SpaceX Dragon 2 са контрактувани да връщат астронавтите , като ново транспортно средство на Съединени американски щати , SpaceX първо чака стартирането на DM-1, само че не по-рано от 2 март.

Тази седмица е плануван основен обзор на готовността за полет - ФРР , който ще разреши на SpaceX да продължи с набелязаната цел за пускане или да изиска " коригиращи детайли " преди полет, при който ФРР може да докара до закъснение и вероятно до втори обзор, наименуван Делта ФРР, за коректив.

Графикът на Starliner е доста необятен , защото неговият неразбираем тестов полет OFT-1 (орбитален полетен тест-1) е плануван за интервала април/май , до момента в който CFT-1 (полетен тест за екипажа-1) има непокътнато място през август, само че може и да е доста по-късно. НАСА загатва за по-широката скица за Starliner , като слага по-голям акцент върху естеството на датите, спрямо по-твърдата скица на Dragon2.
 Провалите на „ Роскосмос “ през 2018 година костваха на застрахователите $185 млн.
Провалите на „ Роскосмос “ през 2018 година костваха на застрахователите $185 млн.

За двете огромни повреди...

И двата апарата би трябвало сполучливо да преминат през друго спиране на изпитателния полет , като SpaceX е очакван за тест за спиране по време на полет през юни, до момента в който Starliner би трябвало да реализира сполучлив първи тест за спиране през май, което ще включва система, която неотдавна е модифицирана , главен проблем по време на тестванията през предходната година , което слага спомагателен напън върху графика. Дори в случай че всички стадии минават безпогрешно, естественото разпъване на графика е съвсем неизбежно .

НАСА рискува интервал, в който не се транспортират американски астронавти до МКС , което в оди до закупуването на полети със Союз .
 Снимка 408109
Източник:

" Миналият опит демонстрира компликациите, свързани с постигането на първи полети през последната година на развиване. Обикновено по време на тези тестови полети се откриват проблеми . Последиците от неналичието на американски екипаж на МКС се заобикалят посредством придобиване на спомагателни места. Отсъствието на членове на екипа на Съединени американски щати когато и да е, би понижило интервенциите на МКС ", отбелязва документ за социална поръчка, оповестен на 13 февруари.

" НАСА обмисля да подписа контракт с Държавната галактическа корпорация " Роскосмос " за тези услуги въз основата на единствен източник на две места в " Союз " и обвързваните с тях услуги на Международната галактическа станция (МКС) на съветския транспортен съд " Союз ". Този превоз ще бъде за един член на екипажа през есента на 2019 година и един член на екипажа напролет на 2020 година " Двете места през есента на 2019 година и пролетта на 2020 година са за полетите на Союз МС-15 и МС-16 .

Въпреки че действието не сочи увеличение на несигурността във връзка с напредъка , реализиран от доставчиците на търговски екипажи, той цитира желанието да се избегне слагането под напън на графика за фирмите, въпрос, който към момента тормози НАСА, откакто бе открито, че пришпорването на графика е обвързвано със загубата на " Чалънджър " през 1986 година
 SpaceX изстреля израелски галактически транспортен съд към Луната
SpaceX изстреля израелски галактически транспортен съд към Луната

Първата частна задача до Луната в историята

" Союз обезпечава непрестанен достъп до МКС при положение на забавяне в стартирането на търговски екипаж на Съединени американски щати, намалявайки забележителния риск за сигурността и интервенциите на МКС , които биха предизвикали отсъствието на членове на екипажа на Съединени американски щати във всеки един миг. Получаването на този превоз от Союз обезпечава еластичност и аварийни благоприятни условия , без да се постанова излишно напън по график на нашите снабдители от комерсиалния екип в Съединени американски щати ", изяснява документът на НАСА.

" Консултативният съвет по сигурност на въздушното пространство предложи НАСА да даде спомагателна аварийна опция при положение на закъснение на полетите на екипажа в Съединени американски щати. Това също по този начин ще подсигурява, че НАСА ще посрещне личните си потребности за транспорт на екипажа, както и отговорностите си към интернационалното партньорство . Десет месеца от в този момент , декември 2019 година, към този момент няма да има наличие на USOS на борда на МКС , с изключение на в случай че не се подхващат дейности . Тези две места биха разрешили наличието на американския екипаж на МКС до септември 2020 година "

" Въз основа на настоящото положение на комерсиалната стратегия на Съединени американски щати тази дата би трябвало да разрешава припокриване на опциите и отбрана на продължаващата работа на МКС. Необходимо е припокриване с опциите на американския търговски екипаж, за да се обезпечи равномерен и безвреден преход към нови качества на Съединени американски щати ", написа НАСА.
 Снимка 408108
Източник:

" Дори и откакто екипажът на Съединени американски щати завърши своята тестова стратегия , историята сподели, че създаването на действен темп на полетите е мъчно . Ще има закъснения при стартирането. Това припокриване на опциите за превоз на екипажа обезпечава непрекъсната безвредна употреба и изследователска активност на МКС. "

Докато руснаците са единственият снабдител на екипаж на МКС , държавните правила изискват от НАСА да изследва и да дефинира дали други евентуални източници имат опция да дават тези транспортни услуги на екипажа в нужните периоди.

Това условие е добавено в настояването за " други заинтригувани организации " да пишат на държавното управление до 28 февруари , което демонстрира скоростта, с която НАСА чака да продължи с покупката тук-там за Союз на цена, която е малко евентуално да бъде оповестена .

Междувременно идващият старт на Союз - " Союз МС-12 " - мина обзор на готовността за полет - ФРР в петък, преди пуск на 14 март за МКС .

С този старт, съветският космонавт Алексей Овчинин и астронавтът на НАСА Ник Хаг ще създадат опит да доближат МКС след прекъснатия старт на Союз МС-10 . Към тях ще се причисли и Кристина Кох, която лети за първи път към МКС .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР